En Lezzetli Balık Pişirme Yöntemleri Nelerdir?

En Lezzetli Balık Pişirme Yöntemleri Nelerdir?

Balık Pişirme Yöntemleri nelerdir? En iyi balık nasıl pişirilir? Balık pişirirken nelere dikkat edilir? En lezzeti balık nasıl pişirilir? balık kızartma, balık buğulama, fırında..

Balık Pişirme Yöntemleri nelerdir? En iyi balık nasıl pişirilir? Balık pişirirken nelere dikkat edilir? En lezzeti balık nasıl pişirilir? Türk aşçı haberleri olarak sizler için araştırdık...
 
En Lezzetli Balık Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?
 
** Balığı önceden değil, pişireceğiniz zaman tuzlayın. Balığı önceden tuzlamak, balığı salamura haline getirir ve bu da balığın hem lezzetinin hem de besin değerinin kaybolmasına yol açar. 
 
** Balığı pişirirken ısısının düşük olmasına dikkat edin. Böylelikle ısı yavaş olduğundan balığın yanma ve yapışma sorunu ortadan kalkacaktır.
 
** Balığın kokusunu azaltmak için, pişirme kabına defne yaprağı koyun.
 
** Eğer dondurulmuş balık kullanılacaksa, balığın etinin gergin olması maksadıyla, sirkeli suda bekletilmelidir.
 
** Balığın daha lezzetli olması için, temizlerken üzerinde pul bırakmayın.
 
** Balığı çevirirken kullanacağınız maşayı yağlayın. Aynı zamanda balığın üstüne biraz yağ sürün. Bu balığın daha yumuşak olmasını ve çevirirken yapışıp dağılmamasını sağlayacak.
 
Yediğimiz Balıktan Lezzet Alabilmek Amacı İle balık çeşitleri ve Balık Takviminde Eylül Ayında Pişirilecek Balık Listesi: 
 
Palamut balığı, izmarit  balığı, istavrit  balığı, sardalya  balığı, kılıç  balığı, kırlangıç  balığı, lüfer balığı, kolyoz balığı, barbunya balığı, izmarit balığı, çipura balığı, çinekop balığı, kırlangıç  balığı...
 
En Lezzetli Balık Pişirme Yöntemleri Nelerdir?
 
En Lezzetli Balık Pişirme Yöntemleri Nelerdir?
En Meşhur Balık Pişirme Yöntemlerinden Kızartma Olarak Pişirme: 
 
Yapışmaz bir tava kullanarak, daha az yağda balık kızartmak isterseniz, bu tekniği kullanın. Bu yöntem daha az yağlı ve küçük balıklar için önerilir. Yapışmaz bir tavaya çok az zeytinyağı ekleyerek, balığınızı pişirebilirisiniz.
 
En Lezzetli Balık Pişirme Yöntemleri Nelerdir?
Balık Pişirme Yöntemlerinden Izgara'da Pişirme: 
 
Balığı yağsız pişirmek ve köz tadını almak için kullanılan bu yöntemde püf nokta balığı iyice kurulayıp, marine etmektir. Bu balığın ızgara tellerine yapışmasını önlerken, isterseniz ızgaraya soğan ve yağ sürerek de önlem alabilirsiniz.
 
Balık Pişirme Yöntemlerinden Fırın'da Pişirme:
 
En Lezzetli Balık Pişirme Yöntemleri Nelerdir?
Balığı fırında pişirmek pişirme teknikleri içersinde balık nasıl pişirilir dediğimizde hem sağlıklı hem de mutfak temizliği açısından pratiktir. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Burada Balığın Faydalarından besin olarak yararlanabilmek için önemli olan nokta, balığı sebzelerle daha lezzetli hale getirmektir. Fırın tepsisine soğan, biber, havuç gibi sebzeler dizerek, balığın lezzetini arttırın.
 
Balığınızın üstüne birkaç çizik atmayı ve üstüne limon dilimleri eklemeyi ihmal etmeyin.
 
En Lezzetli Balık Pişirme Yöntemleri Nelerdir?
Balık Pişirme Yöntemlerinden Buğulama olarak Pişirme: 
 
Son derece sağlıklı ve pratik bir yöntem olan buğulama, balığın buharda pişirilmesidir. Balığı buğulamak için yeterli süre de oldukça azdır. Bu süre seçtiğiniz balığın kalınlığına göre değişir. Yaklaşık 2,5 cm kalınlığındaki bir balık için 10 dakika yeterlidir. İskorpit, somon, çipura, kalkan, kefal ve kırlangıç; buğulaması yapılabilecek balıklar arasındadır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler