• Soğan Reçelli Dolgulu Kara İncir & Küflü Peynir Kreması

    Soğan Reçelli Dolgulu Kara İncir & Küflü Peynir Kreması

  • Soğan Reçelli Dolgulu Kara İncir & Küflü Peynir Kreması

    Soğan Reçelli Dolgulu Kara İncir & Küflü Peynir Kreması

  • Soğan Reçelli Dolgulu Kara İncir & Küflü Peynir Kreması

    Soğan Reçelli Dolgulu Kara İncir & Küflü Peynir Kreması


Soğan Reçelli Dolgulu Kara İncir & Küflü Peynir Kreması

Günümüzde geleneksel tarifler haricinde modern Türk mutfağı 'na kazandırılan yenilikçi lezzetler içeren tatlı tariflerinde bilinen Türk mutfağı şeflerinden Şef Nilay Lale'nin özel tarif..

 
Türk aşçı haberleri olarak şeflerin özel tarifleri konusunda araştırmalar yapıyoruz.
 
Geçtiğimiz günlerde "themagger" web sitesinde bulduğumuz özel tarif dikkatimizi çekti. Günümüzde geleneksel tarifler haricinde modern Türk mutfağına kazandırılan en iyi lezzetler içeren yemek tarifleri kategorilerimizde bilinen Türk mutfağı şeflerinden Şef Nilay Lale'nin özel tarifine yer vermek istedik.
 
Soğan reçelli dolgulu kara incir ve küflü peynir kreması tarifine geçmeden önce Nilay Lale’nin yorumunu sizlerle paylaşmak istiyoruz.
 
Soğan Reçelli Dolgulu Kara İncir & Küflü Peynir Kreması (4 Kişilik)
Şef Nilay Lale
 
”Metro Türkiye’nin, bu coğrafyanın ışıldayan güneşinin altında dört mevsim yetişen yerel ve özel ürünlerin rengini parlatarak yeniden fark edilir kılmış olmasından müthiş gurur duyuyorum. Son zamanlarda tanımını en çok sindirmeye ihtiyaç duyduğumuz sürdürülebilirlik kavramının altını doldurmak için göstermiş oldukları çaba da ayrıca çok değerli. Ben de bir şef olarak kolay ulaşabildiğim bu ürünlerle hazırlamış olduğum reçetelerin keyfini tabaklarıma yansıtıyorum.”
 
Soğan Reçelli Dolgulu Kara İncir Nasıl Yapılır?
Ben de bir şef olarak kolay ulaşabildiğim bu ürünlerle hazırlamış olduğum reçetelerin keyfini tabaklarıma yansıtıyorum.”
 
Soğan Reçelli Dolgulu Kara İncir Nasıl Yapılır?
En İyi Lezzetlerden Soğan Reçelli Dolgulu Kara İncir & Küflü Peynir Kreması İçin Kullanılan Malzemeler:
 
Soğan reçeli dolgulu kara incir için:
 
*   250 ml Metro Chef incir sirkesi
*   150 g esmer şeker
*   4 g tuz
*   1 adet yıldız anason
*   250 g küçük küpler halinde doğranmış kuru soğan
*   1 çay kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
*   1/2 çay kaşığı kavrulmuş kimyon tohumu
*   1/2 çay kaşığı kavrulmuş Metro Chef kişniş tohumu
*   4 adet Metro Türkiye’den temin ettiğim kara incir
*   100 ml kırmızı şarap
 
Peynir kreması için:
 
*   100 g Metro Türkiye’den temin ettiğim Konya küflü peyniri
*   100 ml süt
*   ½ adet yaprak jelatin
*   75 ml çırpılmış Metro Chef krema
 
Yufka cipsi için:
 
*   ½ adet yufka ekmeği
*   1 adet Metro Türkiye’den temin ettiğim kafessiz yumurtanın beyazı
*   2 çorba kaşığı kavrulmuş susam
*   1/3 çorba kaşığı çörek otu
 
Soğan Reçelli Dolgulu Kara İncir & Küflü Peynir Kreması Yapılış Tarifi:
 
Soğan Reçelli Dolgulu Kara İncir Nasıl Yapılır?
İncir sirkesi, esmer şeker ve tuzu orta ateşte şekeri tamamen eriyene kadar karıştıralım. Kaynama noktasına getirdiğimiz bu karışıma, yıldız anason ve doğranmış soğanları ekleyelim. Ortalama 20 dakika boyunca soğanlar saydamlaşıp, sirkeli karışım şerbet kıvamı alana dek pişirelim ve ardından süzelim. 
 
Kalan sıvıya kırmızı şarap ekleyerek 3-4 dakika kaynattıktan sonra alt kısmından birer delik açılmış incirleri içine koyarak 5 dakika boyunca pişirelim. 
 
Pişirme yapacağımız kaserolün küçük olmasına dikkat edelim. Yumuşamış olan incirleri rahat doldurabilmek için bir tabağa alıp ılıdıktan sonra buzdolabında iyice soğutalım.
 
Süzdüğümüz soğanların içinden yıldız anasonu çıkartıp tereyağı ve kavrulmuş baharatları ekleyelim. İyice karıştırdıktan sonra bir sıkma torbasına alıp soğutulmuş olan incirlerin alt kısmından içine sıkarak dolduralım. Kaserolde kalan sıvıyı kısık ateşte pekmez kıvamı alana dek kaynattıktan sonra bu glaze ile incirlerin yüzeyini kaplayalım.
 
Kırıntı haline getirilmiş küflü peyniri ve sütü orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayalım. Kaynama noktasına gelir gelmez küçük ve derin bir kap içerisine aktaralım. El blenderinin bıçaklı ucunu içine daldıralım. Soğuk su içerisinde bekletilerek yumuşatılmış yaprak jelatini de ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. 
 
Oda sıcaklığına getirdiğimiz bu karışımı bir çırpma teli yardımıyla çırpılmış kremaya yedirelim. Sıkma torbasına alıp dolapta muhafaza edelim.
 
Yarıdan keserek böldüğümüz yufka ekmeğini yağlı kâğıt serili bir fırın tepsisine alalım. Yumurta beyazını bir fırça yardımıyla yüzeyine yaydıktan sonra üzerine susam ve çörek otu serpip bir kat daha yağlı kâğıt kapatalım. Üstüne ikinci bir tepsi koyup önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-18 dakika arası kızarana kadar pişirelim.
 
Peynir kremasını bir tabağa ortalama iki kaşık kadar sıktıktan sonra, üzerine inciri koyarak etrafını yufka cipsleri ile süsleyebilirsiniz.
 
kaynak: themagger


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler