Yer Elması Çorbası Tarifi

Yer Elması Çorbası Tarifi

Evde Yer Elması Çorbası için Türk mutfağı şeflerinin özel çorba tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Yer elmasının diğer adı nedir? Yer elması nedir ne işe yarar? Türk mutfağında En Farklı Çorba Tariflerinde

 
En Farklı Çorba Tariflerinden Yer Elması Çorbası nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında bilinmeyen çorbalardan Yer Elması Çorbası yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır?
 
Evde Yer Elması Çorbası için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Yer elmasının diğer adı nedir? Yer elması nedir ne işe yarar?
 
Yer elmasının mevsimi ve seçilmesi nasıl olur? Yer elması hangi ayda yenir? Yer elması cinsel gücü artırır mı? Sorularının cevabını 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Araştırdık....
 
En Farklı Çorba Tariflerinden Yer Elması Çorbası Nasıl Yapılır?
 
Türk Mutfağı Yemek Arşivinde En İyi Çorbalardan Yer Elması Çorbası İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*    800 Gram Yer Elması
*    3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*    1,5 Yemek Kaşığı Un
*    1 Tatlı Kaşığı Toz Zerdeçal
*    1 Su Bardağı Süt
*    6 Su Bardağı Su
*    1/4 Çay Kaşığı Karabiber
*    1/2 Çay Kaşığı Tuz
 
En Meşhur Yöresel Lezzetlerden Yer Elması Çorbası Yapılış Tarifi;
 
Yer elmalarının kabuklarını ince bir şekilde soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını küçük bir tencerede kızdırın. Unu kokusu çıkıp, hafif bir renk alana kadar 2-3 dakika kavurun. Toz zerdeçalı katın ve karıştırın.
 
Doğranmış yer elmalarını tencereye aktarın ve ara ara karıştırarak birkaç dakika soteleyin. Süt ve suyu ekleyip, orta ateşte yer elmaları yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kıvam alan ve pişen çorbaya tuz ve karabiber katın ve pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.
 
Türk aşçı haberleri olarak Yer elması hakkında en çok sorulan sorular ve cevaplarını araştırdık...
 
Yer elmasının diğer adı nedir?
 
Tatlı patates olarak da bilinen yer elması kahverengi kabuklu bir kök sebzedir. Latince adı Helianthus tuberosus olan yer elmasının çeşitlerine göre renkleri de değişkenlik gösteriyor.
 
Yer elması nedir ne işe yarar?
 
Çünkü yer elması kalorisi düşük bir sebzedir. Ayrıca kabızlık giderici ve hazmı kolaylaştırıcı etkisi bilinir. Yer elması şeker oranı da düşük olduğu için kan şekerini dengeler. Yer elması zencefil gibi metabolizmayı hızlandırıcı bitkiler ile kullanılarak etkisi artırılabilir.
 
Yer elmasının mevsimi ve seçilmesi nasıl olur? Yer elması hangi ayda yenir?
 
Temmuz ve haziran aylarında çiçek açar. Çiçekleri büyüdükten sonra sonbahar başında hasat edilir. Eğer yumruları çok küçük ise tekrar gömülüp ekim ayında toplanır. Ekim ayından kasım ayının sonuna kadar manavlarda ve semt pazarlarında bulunabilir.
 
Yer elması cinsel gücü artırır mı?
 
Yer elması, özellikle A ve C vitaminleri açısından çok zengindir. Ayrıca kalsiyum, demir ve fosfor da ihtiva eder. Yer elması özellikle cinsel gücü arttırıcı etkisiyle bilinir. İçerisinde bulunan mineraller de kansızlığa karşı önemli bir yardımcıdır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler