2. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası Çanakkale'de Başladı

2. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası Çanakkale'de Başladı

TAŞPAKON ve ÇAPAD'nin organizatörlüğünde gerçekleştirilen ve ÇATOD'un da desteklediği Ulusal Aşçılar...

2. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası Çanakkale'de Başladı
TAŞPAKON ve ÇAPAD'nin organizatörlüğünde gerçekleştirilen ve ÇATOD'un da desteklediği Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası'nın ikincisi Çanakkale'de başladı.
 
Halk Bahçesi'nde gerçekleştirilen ve 65 ilden 300'e yakın yarışmacının katıldığı şampiyonanın açılış törenine etkinliğe destek veren Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği'nin (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer ile birlikte ÇATOD Genel Sekreteri Salih Yüksel de katıldı. 
 
Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Başkanı Gökhan Tufan, Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği (ÇAPAD) Başkanı Osman Demirci ve jüri üyeleri ile birlikte yarışmacıların yaptıkları yemeklerden tadan (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer ile birlikte ÇATOD Genel Sekreteri Salih Yüksel yapılan şampiyonanın Çanakkale'nin tanıtımı açısından önemli olduğunu söyledi.
 
Şampiyonanın açılışında bir konuşma yapan (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer ÇATOD olarak ÇAPAD ile birlikte Çanakkale'de 2018 yılında "Uluslararası Troia Ege Yemekleri Festivali" düzenlemek için harekete geçme kararı aldıklarını belirterek, "ÇATOD ve ÇAPAD olarak birlikte özellikle Yunanistan'dan gelecek dostlarımızın da katılacağı Türkiye'nin en büyük Ege yöresi yemek festivalini gerçekleştirmek için çalışmalara en kısa zamanda başlayacağız. 2018 Troia Yılında başlayacak ve süregelmesi hedeflenen "Uluslararası Troia Ege Yemekleri Festivali"nin bölgemiz ve ülkemiz için önemli etkinliklerden biri olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
 
Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞKAPON) Başkanı Gökhan Tufan da yaptığı konuşmada Çanakkale'de yapılan şampiyonanın önemine değinerek, "Çanakkale'deki TAŞKAPON Türkiye Kupası yarışması uzun soluklu bir yarışma. 4 farklı destinasyonda yapılacak olan bu yarışmada finale kalacak olan 12 lise ve 12 üniversite 2018 yılında İstanbul'da İbatech Fuarı'nda büyük finalde ter dökecekler" dedi.
 
Şampiyonanın açılış törenine Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer ve ÇATOD Genel Sekreteri Salih Yüksel'in dışında Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞKAPON) Başkanı Gökhan Tufan, Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği (ÇAPAD) Başkanı Osman Demirci, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Vurucu, Çanakkale Lokantacılar ve Gazinocular Oda Başkanı Selahattin İş, Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular, ÇOMÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferah Özkök, Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, AK Parti Çanakkale İlçe Başkanı Gültekin Yıldız ile birlikte dernek ve birlik üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
 
En iyi lise aşçılık, en iyi lise pastacılık, en iyi üniversite aşçılık, en iyi üniversite pastacılık, şampiyon aşçı lise, şampiyon aşçı üniversite, üniversite öğrenci tatlı, üniversite öğrenci hamur işi, üniversite öğrenci ana yemek, lise öğrenci tatlı, lise öğrenci hamur işi, lise öğrenci ana yemek ve Çanakkale yöresel tatlar dalında yapılan şampiyonanın ödül töreni ile 5 Kasım 2017 Pazar günü saat 15:00 ile 16:00 saatleri arasında Halk Bahçesi'nde gerçekleştirilecek.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler