Şarap Çeşitleri İle Birlikte Hangi Ürünler Tüketilebilir?

Şarap Çeşitleri İle Birlikte Hangi Ürünler Tüketilebilir?

Şarap Çeşitleri ile hangi ürünler tüketilir. Şarap ile birlikte neler yiyebilirsiniz? Hangi şarap hangi yemekler ile uyumludur? Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak araştırdık..

 
Şarap Çeşitleri İle Birlikte Hangi Ürünler Tüketilebilir?
 
Şarap Çeşitleri ile hangi ürünler tüketilir. Şarap ile birlikte neler yiyebilirsiniz? Hangi şarap hangi yemekler ile uyumludur? Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak araştırdık. İşte bu haberimizde tüm sorulanları kaynaklarında araştırdık...
 
Şarap Çeşitleri İle Birlikte  Tüketilebilebilecek Ürünlerden "PEYNİR TABAĞI"
 
Damakta bıraktığı farklı tatlar ve pratik hazırlanışı nedeniyle şarabın yanında en çok tercih edilenler arasında peynir tabağı yer alır. 
 
Sebze ve kuru yemişlerin de kullanıldığı ahşap sunum tabakları ile renk arayanlara da hitap eden peynir tabağı, şarap denince akla ilk gelen ikramlıklardandır. 
 
Parmesan peynir tercih edilmesi durumunda Türk aşçı haberleri üzerine kırmızı biber serpildiğinde müthiş bir lezzet dengesi yakalanan sunum tabaklarında peynirin dışında galete, kraker gibi tuzlu atıştırmalıklara da yer ayrılabilir. 
 
Ekşi mayalı ekmek parçalarının da kullanılabileceği peynir tabağında istenilirse kuru yemişlere de yer verilebilir.
 
En Sevilen Şarap Çeşitleri İle Birlikte Tüketilebilebilecek Ürünlerden "BALIK"
 
Deniz ürünlerinin eşlikçisi olan beyaz şarapla müthiş uyum yakalayan balık, enfes bir ziyafete dönüşecek. Beyaz şarap, özellikle uzgarada pişirilen levrek ve çipura gibi az yağlı balıklara eşlik ettiğinde sofraları keyifli bir sohbet ortamına dönüştürecektir.
 
Şarap Çeşitleri İle Birlikte Şarap Uyumunda Tüketilebilebilecek Ürünlerden "MEYVE ÇEŞİTLERİ"
 
Şarap denince akla ilk gelen meyve şüphesiz üzümdür. Kara üzüm, kırmızı şarapla uyumu ile dikkat çekerken, beyaz şarap tüketirken tercih edilecek ekşi elma, ağızda bıraktığı mayhoş tatla şaraba farklı bir aroma katar.  Türk aşçı haberleri Bunların dışında En iyi restoran menülerinde kayısı, kavun, mango gibi meyveler kullanılarak hazırlanacak meyve tabakları, meyveli şaraplarla keyifle tüketilebilir. Biraz tatlı tercihte bulunmak isteyenler içinse ballı incir önerilebilir.
 
Şarap Çeşitleri İle Birlikte  Tüketilebilebilecek Ürünlerden "KIRMIZI ET ÇEŞİTLERİ"
 
Şarabın yanına yapılacak yemekler listelendiğinde ilk sırada kırmızı et gelir. Kırmızı şarap ile mükemmel uyum yakalyan kırmızı et, ağızda hoş bir tat bırakır. Ayrıca et pişirilirken ya da marine edilirken de kırmızı şarap kullanılabilir.
 
Şarap Çeşitleri İle Birlikte  Tüketilebilebilecek Ürünlerden "KURU YEMİŞ ÇEŞİTLERİ"
 
Meyveli şarabın yanına giden en iyi alternatifler arasında kuru yemiş yer alır. Meyveli şarapların aromasını dengeleyen kuru yemişler, şarabın daha rahat içilmesini sağlar. Ceviz, badem, fındık gibi kuru yemişler meyveli şarapların kusursuz eşlikçileridir. Beyaz şarapla uyumlu bir birliktelik konusunda ise beyaz leblebi tercih edilebilir. Türk aşçı haberleri Kırmızı şarap içerken tercih edilebilecek kuru yemişler arasında ise en uyumlusu yer fıstığıdır.
 
Şarap Çeşitleri İle Birlikte  Tüketilebilebilecek Ürünlerden "MAKARNA ÇEŞİTLERİ"
 
Özellikle beyaz şarabın yanında tercih edilen makarnalar şarabın yanına yapılacak yemekler arasında en üstlerde yer alır. Beyaz şarap tercihinde kremalı mantarlı Fettuccine, kırmızı şarap tercihinde ise acılı bir penne arabiata seçimi menüye bütünlük kazandıracaktır.
 
Şarap Çeşitleri İle Birlikte  Tüketilebilebilecek Ürünlerden "KIZARMIŞ EKMEK"
 
Özellikle peynir tabaklarında da kullanılabilen kızarmış ekmek, şarabın yanına en hızlı hazırlanacak atıştırmalıklardandır. Zeytinyağı ve kekikle lezzetlendirilen kızarmış ekmekler, midenin şarabın asidinden de korunmasını sağlar.
 
Şarap Çeşitleri İle Birlikte  Tüketilebilebilecek Ürünlerden "SALATA ÇEŞİTLERİ"
 
Şaraplara uyum sağlayan tercihlerden biri de salataladır. Mideyi çok yormadığından şaraba uyum sağlayan salatalar arasından en çok tercih edilense sezar soslu tavuklu salatadır. Türk aşçı haberleri Kırmızı şarapla ise biftekli salatalar tercih edilebilmektedir. Meyveli şarapların yanında ise mevsim salataları tercih edilebilir.
 
Şarap Çeşitleri İle Birlikte  Tüketilebilebilecek Ürünlerden "MARMELAT ÇEŞİTLERİ"
 
Kırmızı şarapla pek çok marmelat çeşidi tüketilebilirken beyaz şarap için de farklı bir marmelat tarifi önerebiliriz. Soğanı kısık ateşte iyice yumuşayana kadar ısıtın. Ardından üzerine esmer şeker ve frambuaz püresi ilave edin. Karamelize olana kadar pişirin. Hazırlanan bu marmelat, peynirlerle de keyifle tüketilebilir.
 
Şarap Çeşitleri İle Birlikte  Tüketilebilebilecek Ürünlerden "İŞTAH AÇICI MEZELER"
 
Şarabın yanında meze olarak yoğurtlu çeşitler tercih edilebilir. Beyaz şarapla güzel bir uyum yakalayan yoğurtlu mezeler, farklı tatlar arayanlar için keyifle tüketecekleri bir seçenek oluşturacaktır. Türk aşçı haberleri Ayrıca kırmızı şarapla da kaşarlı mantar ve karides güveç gibi mezeler tercih edildiğinde hem doyurucu hem de lezzetli bir uyum yakalanacaktır.
 
Tüm bunlar dışında baharatlı cipsler, çubuk krakerler, etli kanepeler gibi atıştırmalıklarla da şarabınıza eşlik edecek bir sofra hazırlayabilirsiniz.
 
Kaynak: Mynet


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler