En Pratik Tepsi Kebabı Tarifi

En Pratik Tepsi Kebabı Tarifi

En Pratik Tepsi Kebabı nasıl yapılır? En meşhur kebap tariflerinden En Pratik Tepsi Kebabı yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Şeflerin özel kebap tariflerinden faydalanmak istermisiniz?

 
En Pratik Tepsi Kebabı nasıl yapılır? En meşhur kebap tariflerinden En Pratik Tepsi Kebabı yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Şeflerin özel kebap tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak yemek arimizde araştırdık...
 
Yöresel kebap tariflerimizden En Pratik Tepsi Kebabını mutfaklarınıza getirdik...
 
En Sevilen İftar Ve Sahur Menülerinden En Pratik Tepsi Kebabı İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*   4 Adet Patates
*   Domates
*   Yeşil Biber
 
En Meşhur İftar Menülerinden En Pratik Tepsi Kebabı Kıymalı Harç İçin;
 
*   500G Kıyma
*   Yarım Demet Maydanoz
*   1 Adet Kaypa Biber
*   1-2 Adet Yeşilbiber
*   1 Adet Soğan
*   1 Çay Kaşığı Karabiber
*   1 Çay Kaşığı Pul Biber
*   1 Çay Kaşığı Kimyon
*   1 Çay Kaşığı Kekik
*   1 Çay Kaşığı Tuz
*   2 Diş Sarımsak
 
En Sevilen Kebap Tariflerinden En Pratik Tepsi Kebabı Sosu İçin;
 
*   1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*   1 Su Bardağı Su
*   1 Çay Kaşığı Tuz
*   2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
 
Yöresel Kebap Tariflerinden En Pratik Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
 
İlk olarak kıymalı harcımızı hazırlayın. Bunun için uygun bir kabın içerisine kıyma, maydanoz, kapya biber, yeşilbiber, soğan, baharatlar, tuz ve sarımsağı alarak yoğurun.
 
İyice yoğurduğumuz harcımızı kenara alın. Bu sırada bizde diğer malzemeleri hazırlayın.
 
Patateslerimizi yuvarlak dilimler şeklinde kesin. Kıymalı harcımızı fırın tepsisine alarak elimizle, her yeri eşit olacak şekilde güzelce yayın.
 
Yaklaşık 1 cm kalınlığında yaydığımız kıymalı harcımızın üzerine dilimlediğimiz patatesleri orta kısmı boş kalacak şekilde dizin.
 
Ortasında bıraktığımız boşluğa dilimlediğimiz domates ve yeşilbiberleri yerleştirin. Sosu için uygun bir karıştırma kabına salça, su ve tuzu alarak salça eriyinceye kadar karıştırın.
 
Salçamız eridikten sonra sıvı yağı da ekleyelim ve tekrar karıştırın. Hazırladığımız sosu yemeğimizin her yerine gelecek şekilde üzerine gezdirin.
 
Daha sonra sar pişir ile tepsimizin üzerini kapatın. Bu şekilde yemeğimiz kendi buharı ile pişecek ve daha lezzetli olacaktır. Yemeğimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Sürenin sonunda sar pişirip tepsinin üzerinden alın ve 30 dakika daha pişirin. Pişen kebabımız servise hazır.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler