Alanya'da Aşevi Projesi

Alanya'da Aşevi Projesi

5 bin kişiye aynı anda yemek verebilecek kapasitede donanımlı ve büyük olan tesisin bodrum katında sıcak mutfak ve soğuk odalar, zemin katında ise pastane ve soğuk mutfak bulunuyor. Yine zemin katı..

 
Alanya Belediyesi Gastronomi ve Aşevi Projesi Hızla Yükseliyor...
 
Alanya Belediyesi tarafından Oba Mahallesi'nde yapımı devam eden Gastronomi ve Aşevi projesi hızla yükseliyor. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel çalışmaları yerinde inceleyerek proje ile ilgili bilgi aldı.
 
Alanya Belediyesi tarafından Oba Mahallesi'nde yapımı devam eden Gastronomi ve Aşevi projesi hızla yükseliyor. 
 
Belediye Başkanı Adem Murat Yücel çalışmaları yerinde inceleyerek proje ile ilgili bilgi aldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in büyük önem verdiği ve Alanya gastronomi kültürünü koruyup, yaşatacak ve geliştirecek olan Alanya Belediyesi Gastronomi ve Alanya'da Aşevi  projesinin yapımı hızla devam ediyor. 
 
Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yücel'e Alanya Belediyesi Başkan Yardımcıları Özgür Karamut, Fevzi Alaettinoğlu, Tunahan Kasapoğlu ve icracı müdürler eşlik etti.
 
"Tesis, 5 bin kişiye aynı anda yemek çıkarabilecek"
 
5 bin kişiye aynı anda yemek verebilecek kapasitede donanımlı ve büyük olan tesisin bodrum katında sıcak mutfak ve soğuk odalar, zemin katında ise pastane ve soğuk mutfak bulunuyor. 
 
Yine zemin katında yerel ürünlerin tanıtımının yapılarak satılabileceği, yola cepheli olan bir kafeteryası bulunan tesis, modern görünümüyle kent dokusuna da uygun olarak tasarlandı."Gastronomi eğitimi de verilebilecek"Oba Mahallesi 432 ada 1 parselde yükselen tesiste gastronomi eğitimi de verilebilecek. 
 
Gastronomi ve aşçılık eğitimleri için tesiste atölyeler planlandı. 
 
4 kattan oluşan tesisin 1'inci katı, eğitim mutfakları ve derslikler ile gastronomi eğitimine ayrıldı. Terasta ise insanların aileleri ile gelip dinlenebileceği, uygun fiyatlarda yemek yiyebileceği 110 kişi kapasiteli bir restoran ve restoran mutfağı yer alıyor.
 
"Alanya'mızın kültürüne hitap eden bir proje "Gastronomi ve Aşevi'nde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 
 
"Gastronomi ve Aşevimiz hem Alanya'nın kültürüne hitap eden bir projemiz hem de kendi Belediyemizdeki bütün personelimizin yararlanabileceği bir hizmet noktası. 
 
Burada da çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Biz inşallah sezon sonuna kadar burasını bitirip hizmete sunacağız. Alanya'mıza gastronomi anlamında yıllarca hizmet edecek bir üretim merkezi olacak. Şimdiden buranın da hayırlı olmasını temenni ediyorum."


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler