Gören Elleri

Gören Elleri" ile Yemek ve Pasta Yapmayı Öğreniyorlar

Görme yetisini tamamen ya da kısmen kaybeden kursiyerler merkezde hem yemek ve pasta yapımını öğreniyor...

Gören Elleri" ile Yemek ve Pasta Yapmayı Öğreniyorlar
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) bünyesinde açılan pasta ve yemek kursunda 14 görme engelli kadın, "gören elleri" ile lezzetli yiyecekler yapmanın heyecanını yaşıyor.
 
Konya'da Büyükşehir Belediyesi, görme engellilerin günlük hayatlarını kolaylaştırmak için yemek ve pasta kursu açtı. Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesinin iş birliği ile Büyük Aymanas KOMEK Kurs Merkezi'nde açılan kursta 14 görme engelli kadın eğitim görüyor.
 
Görme yetisini tamamen ya da kısmen kaybeden kursiyerler merkezde hem yemek ve pasta yapımını öğreniyor hem de hoşça vakit geçiriyor.
 
Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, yaptığı açıklamada, görme engellilerin günlük hayatta birçok zorlukla başa çıktığını söyledi.
 
Konya'da bir ilki gerçekleştirmek için KOMEK ile iş birliği yaptıklarını anlatan Özağan, "Görme engelli kadınlar, yemek ve pasta yapımı ile ev işlerini yerine getirmiyordu. Küçük yaştan bu işleri yapmadıkları için öğrenme durumları da olmuyor. Bunu ortadan kaldırmak ve onların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak için kursun açılmasını organize ettik." diye konuştu.
 
Özağan, evlenen görme engelli kadınların yemek yapma konusunda büyük sıkıntı yaşadığına dikkati çekerek, şöyle konuştu: 
"Bu sorunları ortadan kaldırmak ve onların daha sosyal olmalarını sağlamak için açılan bu kursta 14 görme engelli öğrenci öncelikle pasta yapımını öğreniyor. Hafta içi belirli saatlerde devam eden kursta öğrenciler bir ay sonra da yemek yapmayı öğrenmiş olacak. Böylelikle toplum içine karışan bu kardeşlerimizin öz güveni de artmış olacak. 
 
Görmeyen gözler, gören elleriyle kendi yiyeceklerini yapma imkanına kavuşacak. Kendi yaptıkları ve ürettikleriyle hayata daha sıkı tutunmuş olacaklar. İlerleyen zamanlarda evlenecek olan arkadaşlarımıza da büyük faydası olacağını düşündük. İlgililere teşekkür ediyoruz."
 
"Çok hevesli ve heyecanlılar"
Kurs öğreticisi Hayriye Okur ise KOMEK'te görme engellilere yönelik bilgisayar kullanımı, braille alfabesi ile Kur'an-ı Kerim okuma ve fotoğrafçılık kursu verildiğini ifade etti.
 
Yemek ve pasta yapımı kursuna kadınların ilgi gösterdiğine dikkati çeken Okur, "Kursiyerlerin talebi doğrultusunda KOMEK'te ilk kez pasta ve yemek yapımı kursu açıldı. Kayıt yaptıran 14 öğrenciyle devam ediyoruz. 
 
Çok hevesli ve heyecanlılar. Onların bir şeyler yapma arzusu bizi de çok mutlu ediyor. Gören elleriyle lezzetli yiyecekler yapmanın heyecanını yaşıyorlar. Birer ay sürecek eğitimlerin ardından çok çeşitli pasta ve yemekleri yapmayı öğrenmiş olacaklar." diye konuştu.
 
Kursiyerlerden 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Elhan Yakıcı ise kursun açıldığını duyduğunda hemen kayıt yaptırdığını anlattı. Daha önce evde birkaç çeşit yemek ve pasta yaptığını vurgulayan Yakıcı, burada yeni bilgiler edindiğini bunun da kendisine heyecan verdiğini dile getirdi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler