Engelli Aşçı Adayları Tarihi Tatların Yapımını Öğrendi

Engelli Aşçı Adayları Tarihi Tatların Yapımını Öğrendi

Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurs...

Engelli Aşçı Adayları Tarihi Tatların Yapımını Öğrendi
Edirne'de engelli vatandaşlara yönelik hayata geçirilen "Engelsiz Tatlar Aşçı Yardımcılığı Kursu" kapsamında kursiyerlere, Kavala kurabiyesi yapım dersi verildi. Edirne Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, 10 engelli kadın Edirne Sosyal Dayanışma Merkezi bünyesinde (SODAM) aşçı yardımcılığı kursuna devam ediyor.
 
Daha önce tava ciğer pişirme eğitimi alan kursiyerler bu kez de kentte faaliyet gösteren bir şekerleme firmasının üretim tesisinde, tarihi lezzetlerin nasıl yapıldığını öğrendi. Yoğurulmasından, kesimine kadar olan tüm ayrıntıları ustasından dikkatle izleyen kadınlar, tezgahın başına geçerek hünerlerini sergiledi.
 
Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurs kapsamında kadınların hem yeni tatlarla tanıştığını hem de meslek edindiğini söyledi. Engelli kadınların istihdam edilebilirliğinin artırılması ve sosyal entegrasyonlarına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Balı, "Kurs kapsamında farklı yemekler ve tatlar üzerine çeşitli eğitimler verildi. Yemek şirketleriyle istihdam edilme noktalarında görüşmeler oldu. 
 
Kurs bitiminde bu konuda da girişimlerimiz olacak. Bugün de Edirne tatlarının yapımını öğrendi kursiyerlerimiz. Bu kursumuzun sonuna yaklaştık. Önümüzdeki süreçte kursun ikincisini de açacağız." şeklinde konuştu.
 
Şekerlemeci Arif Meriç de kadınların aşçılığa uzak olmadığını ifade etti.
Kadınların meslek öğrenmelerinin çok faydalı olduğunu vurgulayan Meriç, "Kadınlarımıza bugün Kavala kurabiyesinin yapımını öğrettik. Önümüzdeki günlerde badem ezmesi, kallavi kurabiye ve lokum yapımı dersi de vereceğiz. Bugün çok başarılı oldular." dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler