Evde En İyi ve Nefis

Evde En İyi ve Nefis "Karnıyarık" Nasıl Yapılır?

Karnıyarık, Türk mutfağının en ünlü yemeklerinden biridir. En iyi patlıcan yemeklerinden olan Karnıyarık için Patlıcanın kızartılıp, içerisine kıymalı harç konularak hazırlanan bu lez..

 
Evde En İyi ve Nefis Karnıyarık Nasıl Yapılır? 
 
Karnıyarık, Türk mutfağının en ünlü yemeklerinden biridir. En iyi patlıcan yemeklerinden olan Karnıyarık için Patlıcanın kızartılıp, içerisine kıymalı harç konularak hazırlanan bu lezzetli yemek için aşağıdaki tarife göz atabilirsiniz:
 
Karnıyarık Tarifi İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*  5 adet orta boy patlıcan
*  250-300 gram kıyma (dana veya kuzu)
*  2 adet büyük soğan (ince doğranmış)
*  2-3 adet yeşil biber (ince doğranmış)
*  2-3 adet olgun domates (1 tanesi üzeri için yarım ay şeklinde dilimlenmiş, gerisi doğranmış)
*  3-4 diş sarımsak (ince doğranmış)
*  1 çay kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
*  Tuz, karabiber, pul biber
*  Yarım çay bardağı zeytinyağı (sote için)
*  Yeteri kadar sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
*  Yarım su bardağı sıcak su
 
En sevilen yemek tariflerinden Karnıyarık Yapılışı:
 
Öncelikle yöresel patlıcan çeşitlerinden düzgün olan patlıcanların saplarını kesin ve kabuklarını alacalı bir şekilde soyun. Sonrasında patlıcanları tuzlu suda 20 dakika kadar bekletin (acısını almak için). Patlıcanları iyice yıkayıp kurulayın ve geniş bir tavada sıvı yağda her iki yüzünü de güzelce kızartın. Kızaran patlıcanları yağını süzmesi için kağıt havlu üzerine alın.
 
Başka bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar soteleyin. Soğanlar pembeleşince içerisine kıymayı ekleyin ve kıymalar iyice kavrulana kadar karıştırarak pişirin.
 
Doğranmış biberleri, sarımsakları ve doğranmış domatesi ekleyin. Domates salçasını da ekleyip karıştırın. Baharatları ekleyin (tuz, karabiber, pul biber). Kıymalı harç iyice piştikten sonra ocaktan alın.
 
Fırın tepsisine ya da fırına uygun bir kaba kızarttığınız patlıcanları aralıklı olarak yerleştirin. Patlıcanların ortasını bıçak yardımıyla yararak içlerini dikkatlice açın. Açtığınız patlıcanların içerisine kıymalı harcı doldurun. Üzerine dilimlenmiş domatesi yerleştirin. Yarım su bardağı sıcak suyu tepsiye ekleyin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yemeği, üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Karnıyarığınız hazır! Yanında pilav ve cacık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler