En Sevilen Lezzetlerden Patlıcan Musakka Tarifi

En Sevilen Lezzetlerden Patlıcan Musakka Tarifi

Kıymalı harçla beraber fırında pişirilen patlıcan yemeği. Patlıcan musakka, özellikle patlıcan çeşitlerinin bol olduğu yaz aylarında sıkça yapılan lezzetli bir yemektir. İşte..

 
En Sevilen Lezzetlerden Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır? 
 
Kıymalı harçla beraber fırında pişirilen patlıcan yemeği. Patlıcan musakka, özellikle patlıcan çeşitlerinin bol olduğu yaz aylarında sıkça yapılan lezzetli bir yemektir. İşte patlıcan musakka tarifi:
 
Patlıcan Musakka Tarifi İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*  4-5 adet orta boy patlıcan
*  250-300 gram kıyma (dana veya kuzu)
*  2 adet büyük soğan (ince doğranmış)
*  3-4 adet olgun domates (doğranmış, 1 tanesi üzeri için yarım ay şeklinde dilimlenmiş)
*  2-3 adet yeşil biber (doğranmış)
*  3-4 diş sarımsak (ince doğranmış)
*  2 yemek kaşığı domates salçası
*  Yarım çay bardağı zeytinyağı (sote için)
*  Yeteri kadar sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
*  Tuz, karabiber, pul biber
*  Yarım su bardağı sıcak su
 
En sevilen patlıcan yemeklerinden Patlıcan Musakka Yapılışı:
 
Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve küp küp doğrayın. Tuzlu suda 20 dakika kadar bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan alıp iyice yıkayın ve kurulayın. Geniş bir tavada sıvı yağda patlıcanları kızartın. Kızaran patlıcanları yağını süzmesi için kağıt havlu üzerine alın.
 
Başka bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar soteleyin. Kıymayı ekleyip kavurun. Doğranmış biber, sarımsak ve domatesleri ekleyin. Birkaç dakika soteledikten sonra salçayı ekleyip karıştırın. Baharatları ekleyin.
 
Kıymalı harcı ocaktan alın. Büyükçe bir tepsiye veya geniş bir tencereye kızartılan patlıcanları yerleştirin. Kıymalı harcı patlıcanların üzerine dökün ve yayın. Yarım su bardağı sıcak suyu ekleyin.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yemeği, üzeri kızarana kadar pişirin. Patlıcan musakkanız hazır! Yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler