Patlıcanın Başrolde Olduğu Lezzet: Kuzu Etli İslim Kebabı

Patlıcanın Başrolde Olduğu Lezzet: Kuzu Etli İslim Kebabı

Gaziantep mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan ve görsel şölen sunan İslim Kebabı'nın tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu lezzetli patlıcan yemeklerinden..

 
Patlıcanın Başrolde Olduğu Lezzet: Kuzu Etli İslim Kebabı Nasıl Yapılır?
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak, Gaziantep mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan ve görsel şölen sunan İslim Kebabı'nın tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu lezzetli patlıcan yemeklerinden, kuzu eti ve patlıcanın muhteşem uyumuyla misafirlerinizi etkileyecek bir seçenek sunuyor.
 
En Meşhur Kebap Tariflerinden Kuzu Etli İslim Kebabı İçin Malzemeler:
 
* 600 gram kuzu eti, küp şeklinde doğranmış
* Yarım çay kaşığı tuz
* 1,5 su bardağı su
* 1 büyük boy soğan, yemeklik doğranmış
* 5 adet orta boy patlıcan
* 1 çay kaşığı karabiber
* 3 adet domates, dilimlenmiş
* 2 adet yeşil biber, dilimlenmiş
 
Hazırlanışı:
 
Etin Hazırlanışı: 
Kuzu etini, doğranmış soğan, bir domates ve suyu büyük bir tencereye alın. Etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Pişme işlemi sonrasında etlere tuz ve karabiber ekleyin. Et suyunu bir kenara ayırarak sos hazırlamak için kullanacağız.
 
Patlıcanların Hazırlanışı: 
Patlıcanları yıkayıp alacalı şekilde soyun ve uzunlamasına 1 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimleri tuzlu suda 20 dakika kadar bekletin, ardından suyunu süzüp kurulayın. Her bir patlıcan dilimini kızgın yağda her iki tarafı da kızarana kadar kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
 
Kebabın Hazırlanışı:
Kızartılmış patlıcan dilimlerini çapraz şekilde bir tabağa yerleştirin. Ortasına pişmiş kuzu etinden bir parça koyun ve patlıcanların uçlarını etin üzerine getirerek kapatın. Kebapların açılmaması için üzerine bir kürdan batırın.
 
Sosun Hazırlanışı ve Pişirme: 
Ayırdığınız et suyuna bir domatesi rendeleyin ve biraz tuz ekleyerek sosu hazırlayın. Hazırladığınız kebapların üzerine dilimlenmiş domates ve yeşil biberi yerleştirin. Son olarak sosu kebapların üzerine dökün.
 
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Kebaplar güzelce kızardığında fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak, kuzu etli İslim Kebabı'nın, patlıcanın ve kuzu etinin eşsiz uyumunu sofralarınıza taşıyacağına inanıyoruz. Bu tarifi kullanarak hazırlayacağınız İslim Kebabı, hem göze hem de damağa hitap edecek ve misafirlerinizi mest edecek. Afiyet olsun!


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler