İşte Bu İştah Açıcı Patlıcanlı Kısır Denemeye Değer

İşte Bu İştah Açıcı Patlıcanlı Kısır Denemeye Değer

Klasik kısırın içine patlıcan eklenerek yapılan bir çeşit salata. Patlıcanlı kısır, geleneksel kısır tarifine lezzetli bir dönüş yaparak patlıcanın harika tadını bu popüler mezeye dahil...

 
İşte Bu İştah Açıcı Patlıcanlı Kısır Evde Denemeye Değer...
 
Klasik kısırın içine patlıcan eklenerek yapılan bir çeşit salata. Patlıcanlı kısır, geleneksel kısır tarifine lezzetli bir dönüş yaparak patlıcanın harika tadını bu popüler mezeye dahil eder. 
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak yemek arşivimizde araştırdık...
 
İşte En İyi Lezzetlerden patlıcanlı kısır tarifi İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*  1 su bardağı ince bulgur
*  1,5 su bardağı sıcak su
*  2 adet orta boy patlıcan
*  2 adet domates (küçük doğranmış)
*  2 adet yeşil biber (ince doğranmış)
*  4-5 dal taze soğan (ince doğranmış)
*  Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
*  2 yemek kaşığı zeytinyağı (patlıcanları kızartmak için)
*  3 yemek kaşığı zeytinyağı (sos için)
*  1 limonun suyu
*  1 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
*  Tuz, karabiber, pul biber
*  Yarım çay kaşığı sumak (isteğe bağlı)
 
En beğenilen Patlıcan yemeklerinden ve iştah açıcılardan patlıcanlı kısır Yapılışı:
 
Bulgurun Hazırlanması: 
İnce bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve bulgurların şişmesi için yaklaşık 20-30 dakika kadar bekletin.
 
Patlıcanların Hazırlanması: 
Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın. Doğradığınız patlıcanları tuzlu suda yaklaşık 20 dakika bekletin. Ardından iyice yıkayıp kurulayın.
 
Bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve patlıcanları kızartın. Kızaran patlıcanları bir kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
 
Kısırın Hazırlanması: 
Şişen bulgurların üzerine kızartılmış patlıcanları, ince doğranmış domatesi, yeşil biberi, taze soğanı ve maydanozu ekleyin.
 
Başka bir kapta, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, tuz, karabiber, pul biber ve sumak (kullanıyorsanız) ile sos hazırlayın. Hazırladığınız sosu kısırın üzerine dökün ve iyice karıştırın.
 
Patlıcanlı kısırınızı buzdolabında bir süre dinlendirin ve soğuk servis yapın. Afiyet olsun! Bu tarifi dilediğinizce çeşitlendirip, farklı malzemeler ekleyerek de zenginleştirebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler