• Moskova'da Profesyonel Aşçı ve Barmen'ler Aranıyor!!!

    Moskova'da Profesyonel Aşçı ve Barmen'ler Aranıyor!!!

  • Moskova'da Profesyonel Aşçı ve Barmen'ler Aranıyor!!!

    Moskova'da Profesyonel Aşçı ve Barmen'ler Aranıyor!!!


Moskova'da Profesyonel Aşçı ve Barmen'ler Aranıyor!!!

Kitayskiye Novosti restoran zincirinin kurucusu Stanislav Lisiçenko Moskova'da aşçılık mesleğinde çalışan bulmanın imkansız hale geldiğini söyledi. Myaso & Rıba temsilcisi..

 
Moskova'da Profesyonel Aşçı ve Barmen'ler Aranıyor....
 
Rusya'da personel açığı inşaat, tarım, sanayi ve polis teşkilatının ardından yeme-içme sektörünü de etkisi altına almaya başladı. 
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak RBC gazetesi kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre,  Moskova'da restoran ve barların aşçı ve barmen bulmakta güçlük çektiğini yazıyor.
 
Dövizdeki oynaklık ve göçmenlerin yaşadığı gelir kaybı yeme-içme sektöründe de personel açığı yaratacak şekilde bir çıkışa neden olmuş durumda. Gazeteye konuşan sektör temsilcileri açığın boytunu yüzde 20 ile 30 arasında değerlendiriyor.
 
Kitayskiye Novosti restoran zincirinin kurucusu Stanislav Lisiçenko Moskova'da aşçılık mesleğinde çalışan bulmanın imkansız hale geldiğini söyledi. Myaso & Rıba temsilcisi Sergey Mironov ise Maskovada aşçıların yanı sıra barmen ve temizlik işçisi bulunamadığını belirtiyor.
 
Moskova'da Profesyonel Aşçı ve Barmen'ler Aranıyor
Lisiçenko personel açığının en büyük sebebinin "pahalı dolar" olduğu görüşünde. Restoran işletmecisi, sektörde çalışan yabancıların aldıkları maaşların yüzde 40'ını memleketlerindeki ailelerine gönderdiğini, rubledeki değer kaybının bu istihdam türünü anlamsız hale getirdiğini ifade ediyor.
 
Lisiçenko personel açığına etki eden ikinci faktör olarak özel askeri operasyona işaret ediyor. İşletmeci bazı çalışanların silah altına alındığını, bazılarının operasyona gönüllü gittiğini, bazılarının ise "korkup kaçtığını" söyledi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler