En Meşhur Kebablardan Fırında Soğan Kebabı Tarifi

En Meşhur Kebablardan Fırında Soğan Kebabı Tarifi

Evde fırında Soğan Kebabı nasıl yapılır? Evde Soğan Kebabı yapmak için hangi malzemeler gereklidir? En iyi kebab tariflerinden fırında soğan kebabı yapmanın püf noktaları neler..

 
Evde fırında Soğan Kebabı nasıl yapılır? Evde Soğan Kebabı yapmak için hangi malzemeler gereklidir? En iyi kebab tariflerinden fırında soğan kebabı yapmanın püf noktaları nelerdir?
 
En Sevilen Kebab Çeşitlerinden Fırında Soğan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
 
*  500 Gr Ufak Boy Soğan
*  400 Gr Yağlı Dana Yahut Kuzu Kıyma
*  1 Soğan (Rendelenmiş)
*  6 Diş Sarımsak
*  Tuz
*  Karabiber
*  Toz Kırmızı Biber
*  Kimyon
 
En Ünlü Kebablardan Fırında Soğan Kebabı Sos İçin;
 
*  1 Yemek Kaşığı Salça
*  Tuz, 
*  Karabiber
*  Sıcak Su
 
En Meşhur Kebab Çeşitlerinden Fırında Soğan Kebabının Nar Ekşili Sos İçin;
 
*  1 Limon Suyu
*  1 Yemek Kaşığı Nar Eksisi
*  Zeytinyağı
 
En Meşhur Kebablardan Fırında Soğan Kebabı Tarifi
Evde Fırında Soğan Kebabının Yapılış Tarifi....
 
Bir karıştırma kabının içerisine köfte için gerekli olan tüm malzemeyi koyun güzelce yoğuruyorun. Ardından soğanları ortadan ikiye kesin ve hazırladığınız köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak soğanların içine yerleştirin.
 
Bu şekilde bir tepsiye yahut bir demir döküm tavaya dizin. Ayrı bir kasede salçanın üzerine tuz ve baharatlarını koyup su ilave edin karıştırın ve soğanların üzerine gezdirerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyun.
 
Soğan kebabının pişmesine yakın bir kasede limon zeytinyağ ve nar ekşisini karıştırın ve bir kaşık yardımıyla soğan kebapların üzerine gezdirip tekrar fırına verin. Bu şekilde 10-15 dakika daha pişirip fırından alın ve sıcak sıcak servis yapın.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler