Aşçı Tabağı Nedir?

 Güncel Mutfak Haberleri
Yazar: Güncel Mutfak Haberleri
Bu yazı

Aşçı Tabağı nasıl yapılır? Aşçı Tabağının fiyatı nedir? Aşçı Tabağında hangi yemekler bulunur? Aşçı Tabağı yapılırken nelere dikkat edilir? 
 
Bir lokantaya gidip bir çok hoş alternatif içinden seçim yapamadığınız zaman Aşçı Tabağı ortaya çıkan alternatiftir. Buna göre aşçı normalden büyük bir tabak alarak, uygun alternatifleri tek tabakta sizin için birleştirir. Aşçı Tabağı mevcut en iyi yemeklerden güzel bir de dizayn çekip önünüze koyar..
 
Genelde karışık kebap gibi alternatifleri barındıran tabak... Yolu yol üstü lokantalara yada yöresel restoranlara düşenlere Aşçı Tabağı adı verilen tabak tavsiye edilir...
 
Efendim, aşçılık mesleğinde aşçı tabağı esnaf lokantalarında olur daha çok.
 
Yemeklerin sergilendiği tezgáhın önüne dikilirsiniz; uzun uzun bakar yutkunur, yutkunursunuz. Sonunda bir karar veremez, "Usta, yap bana bir aşçı tabağı" dersiniz.
 
Usta da tabağa bir adet etli kabak dolması, bir parça haşlama, biraz patlıcan kebabı, bir kaşık bezelye, biraz kavurma, az pilav koyar, gönderir masanıza.
 
Neticede onun suyu ötekine, öbürünün kıyması berikinin etine karışır, ne yediğinizi anlamazsınız. Kimilerinin çok hoşuna gider, Kimileri de şaşırır kalır...
 
Söylenirsiniz kendi kendinize:
 
Be adam, hayatının son yemeği miydi bu, dosdoğru bir karnıyarıkla pilav yiyemez miydin! Yada çok büyük iştah ile Ustaaa; Bana bundan bir tabak daha ver!!! diye seslenirsiniz...
 
Neyse, uzatmayalım "aşçı tabağı", Ustanın tabağı'nın ne olduğunu şimdi anladınız...
 
Aşçı Tabağı Nedir?
 
Gastronomi şehri Afyonkarahisar'ın yöresel lezzetleri, kentteki bazı restoranlarda yemek çeşitlerinde kararsız kalan müşterilere, "aşçı tabağı"yla servis ediliyor.
 
Gastronomide UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı`na Gaziantep ve Hatay`ın ardından dahil olan Afyonkarahisar `daki bazı yöresel lezzetler sunan restoranlar, farklı yemek çeşitlerinin tadına bakmak isteyen müşterilere "aşçı tabağı" hazırlıyor.
 
Müşterilerin et, sebze ve yöresel şekildeki isteklerine göre hazırlanan aşçı tabağında 7 ila 10 arasında yer alan birbirinden güzel yemekler hem göze hem de damağa hitap ediyor.






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.