Her Zaman Bir İdolünüz Olmalı...

Yaşar KAYPAK 
Yazar:Yaşar KAYPAK 
Bu yazı

Sanatı sadece göz zevkini tatmin etmek için yapmak garip geliyor bana. 
 
Sabrın, sevginin, işçiliğin, inceliğin, ruhun tavan yaptığı süreçten geçen zorlu engebelli bir zaman diliminin sevimli meyvesidir sanat. Beyninde tasarlamış olan taslağı malzemeye dökmek aslında bir hayli zor. Zoru başarmak için de sadece bir tutam zaman ve bir tutam sabır gerekiyor.
 
Bu işe gönül veren kardeşlerim, bu işe başlamadan önce şunu bilmenizi isterim. Yapacağınız ürün hakkında detaylı araştırmalar yapmanız gerekiyor. Yaptığınız araştırmaları iyi şekilde kullanmak istiyorsanız bir çok demodan geçirmenizi tavsiye ederim.
 
Demo sürecinden başarılı bir şekilde geçtikten sonra asıl kullanıma geçebilirsiniz. Şunuda belirtmek isterim "ben ustası oldum bu işin" diye boşlarsanız, bunun size büyük zararı olacaktır.
 
Sanat öyle birşey ki her adımında boşluk olan, o boşluklarıda yapılan hataların tek tek doldurduğu bir yol aslında. Ne demiş büyüklerimiz "Dilim dilim ekmek milim milim illerlemek"
 
Her zaman bir idolünüz olmalı. Yapılmış bir ürüne veya bir fotoğrafına baktığınızda hangi tekniği nasıl kullanmış diye bakmalısınız. Bunun çok yararını gördüğümü söyleyebilirim.
 
Çünkü ürüne veya fotoğrafa baktığınızda ''Ne güzel olmuş'' diye söylemek değil mesele. Önemli olan şurda bıçağı kaydırmış, boyası az olmuş gibi değerlendirme yapabilmektir.
 
Yaptığınız değerlendirmelerin sonucunda sizin o hataları yapmamanız gerekiyor. Gördüğünüz hatayı siz de yapıyorsanız olay biraz eliştiriye, biraz da kıskançlığa kaçıyor olabilir.
 
Ben usta değilim, sadece bunları yazmamın sebebi şudur; yeni başlayan arkdaşlara sadece küçük tavsiyelerim ve illerlediğim yoldur. Bir gün usta olursanız şunu sakın unutmayın; bildiklerinizi öğretmek için öğreniyorsunuz. Lütfen bildiklerinizi kimseden sakınmayın çünkü bilgi paylaştıkça ve tartıştıkça çoğalır.
 
(2015 yılına ait sanata bakış açısı adlı şahsi değerlendirme yazımdır.) Gelişimde bir diğer konu ise her iş ve planlamada sağlam temel için; netlik, sistem, entegrasyon, planlama ve hayata geçirme stratejileri üzerinde daha çok emek ve çaba sarf etmek hepimizi daha ileriye taşımakta etkin bir rol oynayacaktır.
 
Kendinize iyi bakın. Sevgilerle...






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.