Yaşar KAYPAK 
Yazar:Yaşar KAYPAK 
1997 yılında Zonguldak’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Devrek, Çaydeğirmeni, lise öğrenimini ise 2010-2014 yılları arasında Kastamonu Cide Bayram Yusuf Aslan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde yatılı olarak tamamladı. Lisede mutfak üzerine eğitim aldı. Üniversite öğrenimini 2014-2016 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda Aşçılık Programı üzerine tamamladı. Ardından 2 yıl profesyonel mutfaklarda mesleğine devam etti.
 
2018 yılında tekrar eğitim hayatına döndü ve Eastern Mediterranean University, Cyprus (Doğu Akdeniz Üniversitesi, Kıbrıs) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans programına başladı. Eğitim aldığı zaman dilimleri içerisinde profesyonel mutfak temposundan uzak kalmamak için çalışmayı bırakmayıp kendini geliştirmeye devam etti.
 
İlk olarak 2012 yılı içerisinde profesyonel sektöre adımını atmış olup farklı mutfaklarda stajyer, komi, demi, demi şef, pastane sorumlusu, dekoratör gibi pozisyonlarda görev aldı. Çalışma hayatı boyunca 2 defa sıfırdan otel açılışında bulundu. 2015 yılında The World’s 50 Best Restaurants (Dünyanın En İyi 50 Restoranı) listesinde 1. sırayı yakalamış olan El Celler De Can Roca Restaurant ekibinin düzenlemiş olduğu ‘’World Tour 2015 Turkish Way" (Dünya Turu 2015 Türkiye Yolu) projesi kapsamı içerisinde staj yapma şansı bulmuştur.
 
Ayrıca kendi içindeki sanat ruhunu keşfedip mutfakta yenilebilir sanat üzerine (sebze, çikolata, yağ, şeker hamuru, isomalt (sıcak şeker vb.) pek çok çalışmaya imza atmış ve halen bu konuda kendini geliştirmeye devam etmektedir.
 
Ulusal ve uluslararası yarışmalarda faaliyet göstermiş olup display ve canlı olarak farklı kategorilerde (yenilebilir heykel, et, balık, tatlı, kapalı kutu vb.) 26’nın üzerinde kupa ve madalya kazanmıştır. An itibariyle Kıbrıs’ta eğitimine devam eden Yaşar Kaypak, aynı zamanda profesyonel bir tesisin mutfağında da çalışmaktadır.