Ahmet Salih GÜNEY
Yazar:Ahmet Salih GÜNEY
Şef "A. Salih GÜNEY" Kimdir?
Başkan Ahmet Salih GÜNEY 1987 yılında Tokat’ın Erbaa ilçesinde dünyaya gelmiştir. Erbaa’da tanınmış resturant işletmecisi olan Cemil GÜNEY’in 5 çocuğundan 4.olan başkan Güney ilk, orta, lise eğitimini Erbaa’da tamamladıktan sonra babasına ait resturantta bulaşık yıkayarak meslek hayatına çocuk yaşta başlamıştır. Başkan Güney meslekte kendini daha fazla ilerletmek ve geliştirmek için ailesinin rızasını alarak 16 yaşında ilk olarak Antalya, Alanya’da Divan Otelde truzim otelcilik hayatına başlamıştır.
 
Başkan Güney bu otelde personel aşçısı olarak çalıştıktan sonra sezon bitiminde Muğla Marmaris’e yerleşen Başkan Güney burada sırasıyla Club Seray Forsts Hotelde ızgara bölümünde et işleme işlerini öğrenmek üzere uzun yıllar çalıştıktan sonra sıcak bölüm şefi olarak vatani görevini yapmak üzere Şırnak Silopi’de Tugay Mutfağında Tuğgenarel aşçısı olarak görevini tamamlamıştır..
 
Vatani görevi bittikten sonra memleketi Tokat Erbaa’da kendisi aşçı olan abisi ile birlikte bir resturant açan Güney klasik aşçılığının kendisine göre olmadığını fark ederek Marmaris Club Aida Hotel’de sıcak bölüm şefi olarak çalışma hayatına devam etti.
 
Başkan Güney bu otelde 4 yıl çalıştan sonra sous şefi olarak ayrıldıktan sonra 2 yıl Marmaris’te Blue Bay Platium Hotel’de Sous Şefi olarak görev süresinin dolması ile 2 yıl Marmaris Seray Hotel mutfak şefi ve en son yine Marmaris Hotel Oasis otelde mutfak şefi olarak çalıştıktan sonra İstanbul’a taşınmaya karar vererek İstanbul Pendik’te Blue Marin Hotel mutfak şefi olduktan sonra kısa süre çalışan Güney Tuzla Belediyesi Sosyal Tesislerinde Mutfak Şefi 2 sene çalışan Güney buradaki görev süresinden sonra K.çekmece Sosyal Tesisleri mutfak şefi olarak çalışmıştır.
 
Başkan Güney Pendik Beşiktaş Gazi Akınal Sosyal Tesisleri kurucu şefliği ve mutfak şefliği görevinde bulunduktan sonra kendi işini kurmaya karar veren Başkan Güney Minatoğlu Gıda Reklam Pazarlama Limited Şirkeni Kurmuştur.Başkan Güney 2014 yılında 7 meslektaşı ile kısa adı İYAGAD olan İstanbul Yeditepe Aşçılar ve Garsonlar Derneği Kurucu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığını 5 yıl sürdürdü.
 
6 Mesleki Sivil Toplum Kuruluşun bir araya gelmesi sonuçu ile Kısa adı MUGAFED olan Mutfak Sanatları ve Gastronomi Federasyonu Kurucu başkanlığını üstlendikten sonra olağan genel kurul sonucu federasyon başkanlığına seçilen Güney halen Mutfak Sanatları ve Gastronomi Federasyonu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.Başkan Güney 1 Erkek Çoçuk sahibidir.
 
Mutfak Sanatları ve Gastronomi Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı "Mugafed"