Ne Kadar Acı Olaylar Yaşıyoruz Ülke Olarak...

Ahmet Salih GÜNEY
Yazar:Ahmet Salih GÜNEY
Bu yazı

Ne Kadar Acı Olaylar Yaşıyoruz Ülke Olarak;
 
Mutfak Sanatları ve Gastronomi Federasyonu Başkanı A. Salih GÜNEY'den basın açıklaması;
 
Neden diyeceksiniz değil mi önceden bir erkek bir kadına bırakın el kaldırmayı bağırdığı zaman ilk şu ses duyulurdu !!!
 
Hop birader o Sana Allah'ın emaneti akıllı ol denirdi. Şimdi oturduğumuz yerde bir kadın şiddet görüyor kadına şiddeti kınıyoruz hashtag yaptım mı ohh ben insanlık görevimi yaptım kınama mesajı yayınladım oldu bitti.
 
Peki Şehit olayına ne demeli bir askerimiz Mehmetçiğimiz can veriyor şehitler ölmez evet şehidimiz ölmez vatanımızı kimse bölemez ama neden ocağımıza ateş düşerki ? Neden topyekün terör belası ile mücadele etmiyoruz? Sadece kınama mesajı yayınlayıp 2 gün sonra hiç birşey olmamış gibi davranıyoruz ki.
 
Şimdi de bir garip kardeşimiz Sibel Ünli garibanlığı ve yoksulluk dolayısı ile canına kıymış bir insan nasıl ne şartlar altında canına kıyar ki insan bir düşünüyor değil mi? Eskiden böyle şeyler yoktu neden yoktu peki bilir misiniz?
 
Çünkü eski zamanda insanlar öncelikle ihtiyaç sahipleri devlet tarafından tesbit edilir ve ihtiyaçları karşılanırdı ve osmanlı zamanında gerek cami önlerinde gerekse bazı meydan yerlerinde sadaka taşları olurdu ve ihtiyaç sahipleri ihtiyacı kadarını alırdı. 
 
Bu tarz hadiseler olmazdı şimdi sosyal medyaya bakıyorum aç olan gelsin karnını doyursun diyor. Yardım ederken bile birilerini rencide ediyoruz...
 
Oysaki bugün hala bazı fırın ve esnaf lokantalarında süre gelen bir geleneğimiz askıda ekmek, askıda yemek gibi ihtiyaç sahipleri rencide olmadan gidip ihtiyaçlarını karşılarken şimdi neden aç olan gelsin diyoruz.
 
illaki öğrenci olmak gerek oysaki bir hastanede yatan kişininde, yolda kalan kişininde, çalışmayan birininde bazı şeylere ihtiyacı yok mudur neden nefes alan bir canlı olduğumuzu unutuyoruz.
 
Lütfen yardım ederken bile birini rencide etmeden yapalım çünkü yardım edilirken bizim kültürümüzde alanla veren elin bir birini görmediği yardımlaşma ortamı değilmiydi ne ara bu reklam boyutuna geçti.
 
Gelin illaki emine bulutlar, Özgecan Aslanlar, Münevver Karabulutlar, Fethi Çekimler, Ömer Halis demirler, Berkay Işıklar ve Sibel Unliler can vermeden bir şeyler yapalım Peygamber efendimiz S.A.V değilmiydi Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir diyen ne zaman unuttuk kendimizi?
 
Ne denli böyle bencil olduk şimdi oturup dizimizi dövmek getirir mi onca yiğidimizi, kardeşimizi lütfen sağduyulu olalım ve yardımımızı göstermeden insanları rencide etmeden yapalım.
 
Mehmetçiğimiz can vermeden bu terör belasını bitirelim bir kadınımız daha can vermeden insanımızı bilinçlendirelim ve lütfen yardımımızı sadece müslümanlığın gerektiği gibi yapalım.
 
İnsanlık ölmesin insanımız rencide olmasın bu tarz şeyler üzerinden reklam yapmayalım kendi özümüze dönelim benliğimizi kaybetmeyelim biz insanız unutmayalım.
 
Aşçılık Camiasısının Haber Merkezi Türk Aşçı Haberleri Web Sitemizde Osmanlı Saray Mutfağı Ve Anadolu Mutfağı Ve Şeflerin Özel Yemek Tariflerine'de Linklerimizi Tıklayarak İnceleyebilirsiniz. Tüm Meslektaşlarımıza Ve Aşçılık Camiasına Destekleri İçin Teşekkür Ederiz… 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.