Gastronomi Zirvesi’nde Başkan Sözlü’den ‘Yerli Ürün’ Vurgusu

Gastronomi Zirvesi’nde Başkan Sözlü’den ‘Yerli Ürün’ Vurgusu

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ankara’da düzenlenen Travelexpo 3. Uluslararası Turizm Fuarı..

Gastronomi Zirvesi’nde Başkan Sözlü’den ‘Yerli Ürün’ Vurgusu
ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ankara’da düzenlenen Travelexpo 3. Uluslararası Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesi’ne katıldı.
 
 Zirvede ‘Yerel Yönetimler Gözüyle Gastronomi ve Turizm’ temasında bir konuşma yapan Başkan Hüseyin Sözlü, Adana’nın Çukurova’nın bereketli topraklarının gözde şehri olduğunu ve kültürü, doğası, sarı sıcağı, lezzetiyle ve gastronomi alanında markalaşma yolunda hızla ilerlediğini, kentin sahip olduğu doğal avantajları çalışkan insanlarının özverisi ile ekonomik değere dönüştürüldüğünü belirtti ve kentte düzenlenen Lezzet Festivali’nden bahsetti.
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞIAdana’nın çok çeşitli tarım ürünlerinin yetiştirilebildiği topraklarda olduğunu bu sebeple de ürün çeşitliliğinin fazla olduğu kentte aynı zamanda o ürünlerin sofraları da lezzetlendirdiğini ifade eden Başkan Sözlü, İtalya’nın pizzasının dünyaca bilindiğini, çeşitliliğinin fazla olmasına rağmen isminin tek olduğunu söyleyerek Adana’nın yöresel sofrasının lezzetlerinin farklı isimlerle anılmasının doğru olmadığını söyleyerek yerli ürünlerin daha fazla teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Fuar kapsamında Adanalı aşçıların da hazırlanmasında destek verdiği 515 kilogramlık baklavanın özel fırında pişirilmesiyle "Guinness Dünyanın En Büyük Baklava Rekoru" kırılarak fuarı ziyarete gelenlere sunuldu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler