Burdur'da Gastronomi Öğrencileri Hünerlerini Sergiledi

Burdur'da Gastronomi Öğrencileri Hünerlerini Sergiledi

Burdur'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Yöresel Yemek Yarışması"nda gastronomi öğrencileri...

Burdur'da Gastronomi Öğrencileri Hünerlerini Sergiledi
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Yöresel Yemek Yarışması"nda gastronomi öğrencileri hünerlerini sergiledi.
 
Burdur'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Aşçılık Eğitimlerinde "Yöresel Yemek Yarışması"nda gastronomi öğrencileri yöresel ana yemek, zeytin yağlı ve tatlı kategorilerinde hünerlerini sergiledi.
 
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından birincisi düzenlenen yarışma, gastronomi uygulama merkezinin açılışının ardından başladı.
 
İstiklal Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile halk eğitim merkezlerindeki 34 öğrenci katıldı. Öğrencilerin kıyasıya mücadele ettiği yarışma, renkli görüntülere sahne oldu.
 
Öğretim üyeleri ve sektör temsilcilerinden oluşan jüri üyeleri, yemekleri ve tatlıları tek tek tadarak puan verdi.
 
MAKÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi ve Gastronomi Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Olcay Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmanın temel amacının Burdur'a ait unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin tekrar canlandırılması ve genç aşçılar tarafından tanınarak restoran menülerine kazandırmak olduğunu söyledi.
 
Gelecek yıllarda etkinliği daha da geliştireceklerini dile getiren Kılınç, şunları kaydetti:
"Yarışmada Burdur'a has ürünler ile Burdur Mutfağı pişirme tekniklerinin kullanıldığı yemekleri gördük. Oldukça güzel eskiden kalma yemeklere de rastladık. Ayrıca bugün yeni açılan uygulama bölümüyle de dersler sadece teorik olarak değil haftada en az bir gün uygulamalı olarak da geçecek. 
 
Burada arkadaşlarımız temel mutfak teknikleri, Osmanlı ve dünya mutfakları, tabak süsleme sanatları ve moleküler gastronomi gibi dersleri hem teorik hem de uygulamalı alabilecekler."
 
Yarışmada Burdur çekmesi ana yemeği ile Osman Fatih Balkaya, sarma aşı zeytin yağlısı ile Şeymanur Özyurt ve ceviz ezmeli muska tatlısı ile Eylül Yıldırım birinci oldu. Yarışma sonucunda dereceye girenlere ödülleri Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler