Burma Kadayıf Tarifi

Burma Kadayıf Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağı ve Yöresel Mutfaklarımızda Burma Kadayıf Tarifi, Mecmuâ-İ Fevaid’de Yer Alan Tarif Yağsız Kadayıf Evvela kadayıfı ufak ufak doğrayıp...

Geleneksel Türk Mutfağı ve Yöresel Mutfaklarımızda Burma Kadayıf Tarifi 
Burma Kadayıf Kullanılan Malzemeler
 
*    600 Gr Çiğ Burma Kadayıf
*    3,5 Su Bardağı Toz Şeker
*    300 Gr Antep Fıstığı İçi
*    300 Gr Tereyağı
 
Burma Kadayıf Şerbeti İçin
*    3,5 Su Bardağı Toz Şeker
*    2.5 Su Bardağı Su
*    Çeyrek Limon Suyu
 
Burma Kadayıf Yapılış Tarifi;
*Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kaynatın. 
*Şurup kıvamına gelince Çeyrek Limon Suyunu ekleyin. 
*Çiğ burma kadayıfı uzun bir tezgahın üzerine yayın. 
*Kenarlarını düzelterek içine fıstık içi koyun. Uzun tarafından rulo şeklinde sarın. 
*Tepsinin ortasından başlayıp kendi etrafında çevirerek sarmaya devam edin. 
*Kadayıfın üzerine eritilmiş sadeyağı gezdirerek dökün. 
*Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerine hafifçe kızarana kadar pişirin. 
*Kadayıfın yağını süzüp başka bir tepsiye ters çevirerek aktarın. 
*Süzdüğünüz yağı tekrar burma kadayıfın üzerine gezdirin. 
*Aynı ısılı fırında 15 dakika daha pişirin. 
*Şerbeti burma kadayıfın üzerine gezdirin. 
*Tepsiyi ocak üzerine alıp 5 dakika orta ateşte pişirin. 
*Tatlıyı şerbeti çekene kadar tepsi içinde bekletin. Servis yapın.
“Geleneksel Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler, Yöresel Mutfaklar, Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Yemek Kültürü, Tatlı Tarifleri”
 
Türk Aşçı Haberlerinden İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler yapmış olduğumuz bir araştırmada Kadayıf nedir diyecek olursak nefis yemek tarifini ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “Burma Kadayıf” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli tatlı tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Evliya Çelebinin Kayıtlarında  Osmanlıda Saray Mutfağında Kadayıf Hakkında Bazı  Dipnotlar;
Kanuni döneminde kadayıf çok özeldi. Yapması çok zor olduğu için. Ama güllacın(15. Yy) ramazan aylarına has olsa da varlığı daha eskilere dayanır..!
 
Mecmuâ-İ Fevaid’de Yer Alan Tarif
Yağsız Kadayıf: 
Evvela kadayıfı ufak ufak doğrayıp bir kaseye kodukdan sonra itidal üzere aselden yahut şekerden şerbet yapıp üzerine çekince (ye kadar) kodukdan sonra üzerine döğülmüş badem ve fındık ve ceviz koyup istimal edeler.
 
Kadayıfın Tarihçesi Kadayıf Nasıl Keşfedildi Kadayıf İlk Kez Nerede Yapıldı?
Kadayıfın tarihi Selçuklular dönemine kadar uzanmaktadır. Selçuklu ve Anadolu Beylikleri zamanında imaretler ve aşhanelerde verilen yemekler listesinde kadayıfın da bulunduğu, ayrıca "Berayı Hassa" adındaki mutfak defterlerindeki kayıtlardan sultanın tercihleri arasında kadayıfın bulunduğu nakledilmektedir.
 
Kadayıf ya da Tel kadayıf, un ve suyun karıştırılmasıyla elde edilen hamurun ince teller haline getirilmesi sonucu elde edilen bir yiyecektir. En çok Balkanlar, Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinde tatlı olarak tüketilir. Kadayıf sözcüğü Arapça'dan gelen "kadife" sözcüğünün çoğuludur.
 
Tel Kadayıf genellikle yumuşak ve yarı pişmiş kıvamda satın alınır. Katmanlarının arasına fıstık veya ceviz gibi maddeler konduktan sonra fırında kızartılır. Üzerine şekerli bir şurup dökülerek servis yapılır. Kadayıftan yapılan diğer bir tatlı çeşidi ise künefedir. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Arap ülkelerinde yaygın olan künefe tuzsuz peynir kullanılarak yapılır.
 
Yassı kadayıf veya ekmek kadayıfı isim benzerliğine karşın tel kadayıftan çok farklı bir tatlı çeşididir. Bu kadayıf çeşitleri yarı-kızarmış ekmek parçalarının arasına fıstık veya ceviz içi konduktan sonra fırında pişirildikten sonra üzerine şekerli bir şurup dökülerek hazırlanır. Genellikle üzerine kaymak konarak servis edilir.
 
Tel kadayıf, "un ve suyla hazırlanıp, özel kalıplardan ince şeritler halinde dökülerek sıcak saçta kurutulmuş hamur ve bununla yapılan tatlı" şeklinde tarif edilmektedir. Bazı tarih kitaplarında, Türklerin unlu mamülleri çok sevdikleri, dolayısıyla her mutfağın malzeme açısından zengin olduğu, bu malzemelerden birinin de kadayıf ve baklava tepsileri olduğu belirtilmektedir
 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler