Oruk Kebabı Tarifi

Oruk Kebabı Tarifi

Zaman içinde bakliyatlar devreye girmiş ince bulgurun içine katıldığı (Oruk kebabı) bunlardan...

Oruk Kebabı Tarifi 
Oruk Kebabı Kullanılan Malzemeler
 
*    1 Su Bardağı Köftelik İnce Bulgur
*    750 G Kuzu Kıyma
*    5 Diş Sarımsak
*    2 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
*    1 Su Bardağı Ceviz İçi
*    Tuz
*    Karabiber
*    Kırmızı Pul Biber
*    Nane
 
Oruk Kebabı Yapılış Tarifi
Bulguru geniş bir kaseye alın. 
Üzerine sıcak su ilave edip şişmesi için 10 dakika kadar bekletin. 
Şişen bulgura kıyma, ezilmiş sarımsak, dolmalık fıstık, ince kırılmış ceviz içi, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun.
Harçtan parçalar kopartıp parmak şeklinde köfteler yapın. 
Köfteleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 
Üzerlerine zeytinyağı gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. 
Sıcak servis yapın.
 
Türk Mutfağı' nda Kebap
Türk mutfağında kebap önemli bir yere sahip olmakla beraber hak ettiği yeri belki de ancak son yıllarda kazanmış durumda. Son yıllarda kebap lokantalarının kendilerini geliştirmesi ve şık restoranlar haline dönüşmesi kebapların sunumundaki değişiklikler elbette ki bunlarda etkili olmuştur. Kebap tarihi geçmişinin ve lezzetinin yanı sıra sunumu ile de dünya mutfaklarının önemli şeflerinin dikkatini çekiyor.
 
COĞRAFİ İŞARETLER
Son dönemde kırmızı et ile ilgili tartışmalar devam ederken uzmanların kırmızı etin ölçüsünde yenmesi halinde çok önemli bir gıda maddesi olduğunu,kuvvet verici özelliği nedeniyle önemli bir besin maddesi olduğunu eksikliğinin ciddi sorunlar doğurabileceğini anlatıyorlar.Kebap, sunumu da göz önüne alındığında eşlik eden sebzeler ve yeşillikler ile daha sağlıklı bir hale geliyor. Özellikle de kebapların yanına eşlik eden soğan ve sarımsak son dönemlerde doğal antibiyotik olarak dört mevsim boyunca kullanılıyor.Diğer kebap çeşitlerinde kullanılan nar ekşisi, meyveler, sebzeler tek tek incelendiğinde kebap kombinasyonunun sağlıklı olduğu görülüyor.
 
Anadolu' da Kebap
Daha çok bölgede toplanan otlar kebap ile çeşnilendirilmiştir. Öyle ki bakıldığında Güney Doğu Anadolu bölgesi ele alındığında fiziki olarak çok yakın şehirlerde bile kebap farklı baharatlarla tatlandırılmıştır. Kebap isimlerinin Adana Kebabı, Urfa Kebabı, Antep usulü kebap olarak adlandırılması örnek verilebilir. Kullanılan acı da zamanla kebap isimleri için belirleyici olmuştur. Acılı kebap, acısız kebap..vs.
 
Zaman içinde bakliyatlar devreye girmiş ince bulgurun içine katıldığı Simit kebabı (Oruk kebabı) bunlardan biridir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler