Galdırık Diblesi Tarifi

Galdırık Diblesi Tarifi

Galdırık otu, kalındirek otu, hodan otu olarak halk arasında cogunlukta galdırık otu bitkisi olarak'ta bilinen bilinen sebze; osmanlı ve türk mutfağı ve geleneksel türk mutfağında...

Galdırık otu, kalındirek otu, hodan otu olarak halk arasında cogunlukta galdırık otu bitkisi olarak ta bilinen sebze; osmanlı ve türk mutfağı ve geleneksel türk mutfağında da sıklıkla yöresel yemeklerde kullanılan sebzelerden biridir. Bu sebzelerden geleneksel mutfaklarımızda ve bölgesel mutfaklarımızda birçok nefis yemek çeşitleri, salatalar, iştah açıcılar, yoğurtlular, zeytinyağlılar ve soğuk mezelerimiz yöresel yemekler adı altında bir çok farklı çeşitlerde yapılmaktadır.
 
Türk aşçı haberleri olarak size bu nefis yemek tarifimizde galdırık otu nedir? Galdırık otu nerede yetişir,  kalındirek otu, hodan otu nedir? Galdırık otunun faydaları nelerdir? Konularında bilgilendirmek istiyoruz. Türk aşçı haberleri olarak sizlere sunmuş olduğumuz yemek tarifleri hakkında negatif yada pozitif yorumlarınızı belirtirseniz seviniriz.
 
Yöresel Mutfaklarımızda En İyi Ot Yemeklerinden Galdırık Diblesi Tarifi
Galdırık Diblesi Kullanılan Malzemeler (6 Kişilik)
 
*    1 Demet Galdırık
*    1 Su Bardağı Pirinç
*    2 Adet Soğan
*    Tuz
*    Pul Biber
*    Tereyağı
 
ÇORBALARGaldırık Diblesi Yapılış Tarifi
Galdırık ‘lar bol suda yıkandıktan sonra doğranır.
Kaynayan suyun içine atılarak haşlanır; haşlandıktan sonra süzülerek bir tencereye alınır.
Doğranan soğanlar ve yıkanıp süzülen pirinçler Galdırık ‘ların üzerine ilave edilir.
Orta ateşte 8-10 dakika pişirilir ve tuzu eklenir.
Ayrı bir kapta eritilen tereyağı üzerine dökülür.
Kısık ateşte 2-3 dakika demlendirilerek üzerine pul biber serpilip sıcak servis edilir.
 
Türk Aşçı Haberleri !!! Alternatif Videolu Tarif !!!;
Mevcut yazılı nefis tarif ile “bağlantısı olmayan” alternatif lezzet zengini ikinci bir videolu tarif seçeneğini 'de sizlere sunmak istedik. Yapmış olduğumuz bir araştırmada bu “nefis yemek tarifini” ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “Galdırık Diblesi Tarifi” ile ilgili alternatif video sunumundan ‘da faydalanabilirsiniz. Videodaki meslektaşımıza teşekkür eder, mutfağımız adına çalışmalarında başarılar dileriz.
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 
 
Galdırık Otu Nedir?
Galdırık Otu Nerede Yetişir, 
Kalındirek otu, Hodan otu Nedir?
Galdırık Otunun Faydaları Nelerdir?
 
 
Baharın müjdeleyicisi olarak bilinen ve Karadeniz’de çok sevilen Galdırık otu nedir? Galdırık otu neye iyi gelir? Galdırık ne zaman ve nerede yetişir? İşte şifa deposu Galdırık otunun faydaları…
 
Yabani bir ot olan ve yol kenarlarında yabani olarak yetişen Galdırıkoldukça şifalı bir bitkidir.
 
Galdırık Otunun Diğer Adı
Özellikle Düzce’de bilinen ve oldukça sevilen “Galdırı kotu”, ülkemizde “Kalındirek otu ” ve “Hodan otu” isimleriyle de bilinir. Yabani olarak yetişen bu bitki, metabolizma açısından oldukça faydalıdır.
 
Galdırık Otu Nerede Yetişir?
Günümüzde doğal ürünlere ilginin artması ile oldukça rağbet gören Kaldirik, Karadeniz’de “Galdırıkotu”, “Tamara otu” olarak da bilinir. Genellikle bahar aylarında ormanlık ve yüksek alanlarda yetişen baharın habercisi Galdırık otu, yol kenarlarında da bulunmaktadır.
 
Galdırık Otu Neye İyi Gelir?
Çeşitli yemekleri yapılan Galdırık otu, aslında bir şifa kaynağıdır. Aralarında kanser, iltihaplanma gibi çok sayıda hastalığın dermanı olan Galdırık oldukça sağlıklı bir besin kaynağıdır.
 
Galdırık Otu İyi bir idrar söktürücü olan Kaldirik, idrar yollarını açar, temizler. Özellikle sigara içenler için iyi bir balgam söktürücü olan bu bitki, boğaz-bademcik iltihaplarına iyi geldiğine inanılır. Ayrıca müzmin öksürük içinde faydalı etkileri vardır. Ter atıcıdır. Depresyona iyi geldiği yüzyıllardır bilinmektedir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler