Bol Acılı Ispanak Kavurması

Bol Acılı Ispanak Kavurması

Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Vegan Yemeklerinden Ispanak Kavurması Yapılışı: Ispanakları dallarına ayırarak sirkeli suyla güzelce yıkayıp doğruyoruz. Süzgüde suyu...

Bol Acılı Ispanak Kavurması
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Yeliz Tezcan Bingöl"
 
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Ot Yemeklerinden Ispanak Kavurması Nasıl Yapılır?
Muğla Mutfak Kültüründe Ispanak Kavurması İçin Kullanılan Malzemeler
 
*     1 Kg Ispanak 
*     2 Tane Soğan
*     3 - 4 Diş Sarımsak 
*     1 Çay Bardağı Zeytinyağı 
*     2 Yemek Kaşığı Pul Biber 
*     7 - 8 Tane Arnavut Biberi Kurusu 
*     Tuz
 
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Vegan Yemeklerinden Ispanak Kavurması Yapılışı: 
 
Bol Acılı Ispanak Kavurması
Ispanakları dallarına ayırarak sirkeli suyla güzelce yıkayıp doğruyoruz. Süzgüde suyu iyice süzüldükten sonra tencereye yağı ve doğranan soğanları, sarımsakları koyup kavuruyoruz. Biberleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. 
 
Pul biberi ekliyoruz. Ispanakları koyup kavuruyoruz. Tuzunu koyup tencerenin kapağına kapatmadan karıştırarak pişirdim. Çok fazla diriliğini kaybettirmeyelim. Servis ederken yanında ya da üzerine yoğurtla servis edebilirsiniz. 
 
Deneyecek olanlara Afiyetler olsun.
 
Türk aşçı haberleri olarak:
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Yeliz Tezcan Bingöl 'e mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler