İncir Hurma Tatlısı Tarifi

İncir Hurma Tatlısı Tarifi

Sizlere Özel “İncir Hurma Tarifi” Tatlısı Tarifi. İncirin Tarihçesi "İncir ağacı tabiat ananın mucizelerinden biridir. Lezzetine doyum olmayan meyvesiyle...

 

Saygıdeğer Şefimiz Şef Emre Öztop’un Kaleminden Sizlere Özel “İncir Hurma Tatlısı Tarifi” Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Derledik. Lütfen Yorumlarınızı Eksik Etmeyiniz.
 
İncir Hurma Tatlısı Tarifi (2 Kişilik) "Şef Emre Öztop"
İncir Hurma Tatlısı Kullanılan Malzemeler
 
*     İncir (30 Gr)
*     Hurma (30 Gr)
*     Jelatin (2 Gr)
*     Toz Şeker (30 Gr)
*     Krema (30 Gr)

 
Nefis ve Lezzetli Osmanlı Ve Türk Tatlıları 'ndan İncir Hurma Tatlısı Yapılış Tarifi
İncir ve hurma kaynatılır.
Krema şeker ile ayrı kaynatılır.
Yaprak jelatin buzda eritilir.
İncir hurmayı kaynattıktan sonra mikserle çekelim. 
Püre haline getirdikten sonra kaynayan krema ile birleştirelim, en son jelatini ekleyelim. 
Soğutup isteğe göre servis edilir.

 

Türk Aşçı Haberlerinin İncir Hakkındaki İlavesi;
 
İncirin Tarihçesi Nedir?
İncirin Tarihçesi "İncir ağacı tabiat ananın mucizelerinden biridir. Lezzetine doyum olmayan meyvesiyle, binlerce yıldır bıkıp usanmadan ödüllendirmektedir. Kuşaklar boyunca hep bolluğun ve bereketin simgesi olarak görülmüştür." Eski Yunan Uygarlığı’nda incir yaprağından örülmüş taçlar, doğurganlığın sembolü olarak gururla taşınmıştır. Yüzyıllar boyunca incir yaprağı hediye etmek, karşı tarafı ödüllendirmek olarak kabul edilmiştir. İncirin insan için taşıdığı önem o kadar büyük olmuştur ki, kutsal kaynaklarda incirden cennet meyvesi olarak bahsedilmiştir.
 
Museviler bugün bile Fısıh Bayramı kutlamalarında geleneksel yiyecek olarak inciri kullanırken, İncil’de de cennet bahçesinde yetişen bir ağaç olarak tanımlanmakta ve kutsal bir meyve olması nedeniyle Noel kutlamalarının vazgeçilmez besini olarak gösterilmektedir. Hz. Muhammed’in de incirle ilgili olarak, “Eğer seçme şansım olsaydı, cennete yanımda incir ağacını götürmek isterdim” dediği belirtilir. Sümerler ve eski Mısırlılar zamanında da yetiştirildiği bilinse de, Anadolu toprakları incirin anavatanı olarak kabul edilmektedir.
 
ÇORBALAR
 
Tarihçi Herodot, MÖ 484 yılında Anadolu’da yetişen enfes incirlerden övgüyle söz etmektedir. İncirin botanik bilimindeki ismi olan “FicusCarica” da, Ege Bölgesi’ndeki antik yerleşim alanı Caria”dan gelmektedir. İncir, daha sonra Anadolu topraklarından Orta Doğu, Hindistan ve Çin’e yayılmış, dünya çapında tanınır hale gelmiştir.
 
Hurma Meyvesi Nedir?
Botanik olarak palmiyegiller familyasına üye olan hurma ağacı, genellikle tropikal iklimlerde yetişen bir bitkidir. Ilıman iklimlerde ve çöllerde yetişen farklı türleri de bulunur. Hurma ağacı yetiştiriciliğinin 5.000 yıllık bir geçmişi olduğu ve ilk kez Basra Körfezi’nde yetiştirildiği düşünülmektedir.
 
Özellikle Arap yarımadasında yetiştirilen ve genellikle iftar sofralarında gördüğümüz hurma meyveleri, çöl ikliminde yetişen bir türdür. Ülkemizde yetiştiriciliği de yapılan hurma türüne cennet meyvesi, cennet hurması ve Trabzon hurması gibi değişik isimler verilmiştir.
 
Besin değerleri açısından oldukça besleyici bir meyve olan hurmanın, insan sağlığına pek çok yönden olumlu katkıları vardır. Taze şekilde tüketilebilen meyveyi kurutulmuş şekilde de temin etmek mümkündür.
 
Hurma yetiştiriciliğinin yapıldığı ülkelerde olgunlaşmamış hurmalar yemek içerisinde kullanılır, çekirdekler ise su içerisinde bekletilerek şişirildikten sonra öğütülür ve hayvanlara yem olarak verilir. Olgunlaşmış meyveler ise taze şekilde tatlı yapımında ve pastalarda değerlendirilir.
 
Günümüzde en çok hurma meyvesi üreten ülkelerden biri de Irak’tır. Hindistan, Pakistan ve Afganistan’da da yetiştiricilik yapılır. Ancak hurma meyvesinin lezzetli ve kaliteli olması için yüksek sıcaklık olması yeterli değildir. Ağacın ihtiyaç duyduğu suyu temin edebilmesi için, toprakta mutlaka su kaynağı bulunmalıdır.
 
PİLAVLARHurma ağacı yetiştirebilmek için hurma çekirdeğinin iki gün kadar ılık suda bekletilmesi gerekir. Bekleme süresi sayesinde çekirdek beslenir ve plastik bir kaba alınarak çimlenmesi beklenir. Çimlenme gerçekleştikten sonra saksı içerisindeki toprağa, yaklaşık 20 cm derine gömülür ve saksının altı delinir. İlk yapraklar 15 gün içerisinde oluşur ancak fidanın ilk yılında çok yüksek ısıya maruz kalmaması gerekir.
 
Hurma Meyvesinin Faydaları
İnsan sağlığına en faydalı besinlerden biri olan hurma meyvesi, içerdiği vitaminler ve besin değerleri açısından her yaştan bireyin tüketimine uygundur. Birçok farklı türü bulunan meyvenin ülkemizde en çok tüketilen türleri Medine, Kudüs ve Acve’dir.
 
Hurma meyvesi, yaklaşık 15 farklı mineral ve vitamin barındırır. Sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum açısından zengindir. Ayrıca A, C, B6, B12 ve D vitaminlerini barındırır.
 
Meyvenin iftar sofralarında da tercih edilmesini sağlayan en önemli özelliği, oldukça besleyici olmasıdır. Bazı araştırmalar, bir yetişkinin uzun süre yalnızca su ve hurma ile yaşayabileceğini göstermiştir.
 
Lifli yapısı sayesinde uzun süre tokluk hissetmeye yardımcı olan hurma, özellikle ara öğün arayan kişiler için ideal bir tercihtir. Diyet yapan veya kilosuna dikkat etmek isteyen kişiler, ara öğünlerinde bir bardak ılık sütle birlikte birkaç adet hurma tüketebilirler. 100 gram hurma yaklaşık olarak 280 kaloridir, bu nedenle az miktarda tüketilmesi önerilir. Fazla tüketilmesi baş ve göz ağrısına neden olabilir.
 
Antioksidan özellikte olan hurma meyvesi, sağlığa ciddi zararları olabilen serbest radikallerin engellenmesi açısından da oldukça faydalıdır. Tükettiğimiz gıdalar, sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklar sonucunda vücudumuzda biriken bu zararlı maddelerin birçok hastalığın temelini attığını düşünülmektedir. 
 
Serbest radikallerin hücre yapısını bozarak kanser hastalığına yakalanma riskini arttırması üzerine devam eden birçok araştırma da yapılmaktadır. Kolesterol içermemesi ile bilinen hurma, kolesterol ve damar tıkanıklığı ile savaşmanıza da yardımcı olur. Dolaşım sistemini rahatlatır ve kalp sağlığınızı korumanıza destek verir.
 
İçerdiği folik asit sayesinde hamileler için de ideal bir besin olan hurma, doğum sonrasında da tüketilebilir. Ancak hamilelerin ve emziren annelerin, doktorlarına danışarak olası yan etkiler hakkında bilgi almaları önemlidir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler