Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği Tarifi

Geleneksel Türk mutfağında Taze Fasulye çok önemli bir yer teşkil eder. Yöresel yemekler ve yöresel mutfaklarda Taze Fasulye tencere yemekleri, fırın yemekleri, iştah açıcılar..

Taze Fasulyenin Kökeni Ve Taze Fasulyenin Tarihçesi... Taze Fasulye Nedir? Taze Fasulye Ne Zaman Geldi? Taze Fasulyenin Anadoludaki Tarihi...
yöresel mutfaklarda Taze Fasulye çok önemli bir yer teşkil eder. Yöresel yemekler ve  Geleneksel Türk mutfağında Taze Fasulye tencere yemekleri, fırın yemekleri, iştah açıcılar dahil çok farklı şekillerde yapılmaktadır. 
 
Taze Fasulye içerdiği vitamini değerleri açısından da önemli bir sebzedir. Türk yemek kültüründe ve anadolu mutfağında zengin tarihi lezzet miraslarımız arasında bulunan Taze Fasulye yoğurtulması, Taze Fasulye kavurması, Taze Fasulye sotesi, ve daha sayamadığımız birçok yemeğe garnitür olan Taze Fasulye hemen hemen 7 bölgemizin tamamında sofralarımızı farklı lezzet ve şekillerde süslemektedir
 
Fasulyenin kökenini bazı araştırıcılar Hindistan, bazı araştırıcılar ise Avustralya ve Afrika olarak bildirmiştir. Ancak en son olarak fasulyelerin kökeninin Amerika olduğu ileri sürülmüş ve kabul edilmiştir. Bugün ki kültür fasulyesinin yabani formunun tam olarak bilinmemekle birlikte Meksika ve Orta Amerika'daki tek veya çok yıllık sarılıcı formların olduğu tahmin edilmektedir. 
 
Bodur formlarda yabani fasulye bulunmamakta olup, mutasyon sonucu ortaya çıktığı belirtilmektedir. Fasulye tarımının Meksika da çok eski yıllardan beri tarımının yapıldığı saptanmıştır. Fasulye Amerika'nın keşfinden sonra İspanyollar tarafından Avrupa'ya getirilmiş buradan da Asya'ya geçirilmiştir.
 
Ülkemizde fasulye tarımının diğer yemeklik baklagillerden sonra başladığı ve yaklaşık 200 yıldan beri kültürünün yapıldığı tahmin edilmektedir.
 
Yaz aylarında özellikle havaların çok sıcak olduğu günlerde sofralarımızda hafif, serinletici yemekler olsun istiyoruz. Böyle durumlarda aklımıza ilk gelen de zeytinyağlılar oluyor. Yaz sofralarınıza çok yakışacak dolma ve sarma tariflerinden fasulyeye, börülceden semizotuna çeşit çeşit zeytinyağlı tarifler derledik. Mutlaka bir göz atmalısınız...
 
Aslına bakarsanız her mevsim sofraların kraliçesi olabilecek lezzettedir ama özellikle yaz aylarında bol sulu taze domateslerle yapılmış, buz gibi bir zeytinyağlı taze fasulye yemeğinin lezzetine doyum olmaz. Yapanı çok fazla uğraştırmayan, kısa sürede pişen, sıcak da soğuk da yenebilen fasulye yemeği tarifimiz aşağıda. Malzemeleri kavurmadan çiğden yapılan taze fasulye yemeği tarifi her sofrada mutlaka yer almalı.
 
Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği Tarifi
Taze Fasulye Yemeği Kullanılan Malzemeler
 
*    600 Gram Taze Fasulye
*    5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*    1 Adet Büyük Boy Kuru Soğan
*    2 Diş Sarımsak
*    3 Adet Orta Boy Domates
*    1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
*    2 Çay Kaşığı Tuz
*    1 Çay Kaşığı Karabiber
 
Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği Hazırlanış Tarifi
Taze fasulyeleri kenarlarındaki kılçıklarını keserek güzelce ayıklayın.
Soğanı küp küp doğrayın. 
Sarımsakları ince ince kıyın.
Domatesleri de soyup küp küp doğrayın.
 
Soğan, sarımsak, domates, şeker, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.
Tencerenin dibine zeytinyağını gezdirin.
Üzerine fasulyeleri, en üste de domates soğan karışımını yerleştirip kapağını kapatın.
Yapışmaması için kısık ateşte fasulyeler sararana kadar pişirin.
 
Pişen yemeği fasulyelere zarar vermeden karıştırıp harmanlayın.
Arzu ederseniz üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin.
Sıcak da yenebilir ancak birkaç saat buzdolabında bekletip soğuttuğunuzda çok daha lezzetli olacaktır. 
Afiyet olsun!
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz “En pratik şekilde zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler