Türk Mutfak Kültürünün Ve Türk Şeflerinin İtibarını Ülkemizde Kimler Korumalı?

Türk Mutfak Kültürünün Ve Türk Şeflerinin İtibarını Ülkemizde Kimler Korumalı?

Gastronomi Ve Mutfak Bölümleri Olan Üniversitelere, Myo’lara Soruyoruz; İhtiyaç Duyduğunuz Alanlarda Türk mutfağı.

Türk Mutfak Kültürünün Ve Türk Şeflerinin İtibarını Ülkemizde Kimler Korumalı? 
Aşçılık Camiasına, Aşçılık Camiasının İlgili Kurumlarına, Gastronomi Ve Mutfak Bölümleri Olan Üniversitelere, Myo’lara Soruyoruz; İhtiyaç Duyduğunuz Alanlarda Türk Şeflerimizi Niye Tercih Etmiyorsunuz? 
 
Üniversitelerde Ve Myo’lardaki Yabancı Şef, Yabancı Marka Ve Yabancı Mutfak Özentisi aldı başını gidiyor;
Kendi mutfağını daha öğrenmemiş bir genc meslektaşlarımıza yabancı mutfakları öğretmeye çalışmak, tercih etmesine vesile olmak, Gerçek Türk mutfağı diye yabancı mutfakları öğretmek nasıl bir eğitim anlayışıdır? Türk mutfağını ve ülkemizin yöresel mutfaklarını korumak ve geliştirmek adına bu düşünce ve uygulamalar nereye konmalıdır, nasıl adlandırılmalıdır?
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Aşçılık Camiasına Soruyoruz; 
Mutfak Kültürümüzün Ve Türk Şeflerinin İtibarini Ülkemizde Kimler Savunuyor? Konsepti Türk Mutfağı Olan Ama İlgili Üniversiteler, Myo’lar, Lüks Restoran Ve Oteller, Ülkemizde Türk Şefi 'mi Kalmadı? İlgili İşletmelerdeki Yabancı Şef, Yabancı Marka Ve Yabancı Mutfak Özentisine Kim Dur Diyecek? Bu konuyu gündeme getirmemiz için Türk Şeflerinden web sitemize gelen bu konuda ciddi sayıya sahip mailler ve tarafımızdan yardım talepleri var.
 
Türk Şeflerinin Doldurması Gereken Yerleri Yabancı Şeflerin Almasına Niye Ediyorsunuz?
Yapmış olduğumuz araştırmalar sonucu karşımıza çıkan haberlerde ülkemizdeki üniversiteler‘de ciddi anlamda eğitimci yabancı şef hayranlığına üzülerek şahit oluyoruz. Sadece üniversiteler değil, bazı oteller ve lüks restoranlar ‘da aynı kulvarda adeta ciddi bir yarış içerisindedirler. 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak İlgili Web Sitemizin Yayın İlkelerinin Başında Gelen;
Türk şeflerinin bu gününü, yarını‘nı ve itibarını, aşçılık mesleğinin zanaatkârlık ve ahilik anlayışını Türkiye’de ve dünyada koruyarak sahip çıkarak bu bilgileri camiamıza aktarmak bizim görevimizdir. Ayrıca tarihi lezzet miraslarımız ile birlikte mutfak kültürümüzü, geleneksel Türk mutfağının, gerçek Türk mutfağının, yöresel mutfaklarımızın, Osmanlı saray mutfağının değerlerini korumak, yücelmek, manevi anlamda gerçek değerleri ile geleceğe taşımaya vesile olmaktır.
 
Peki Türk Aşçı Haberleri Olarak Aşçılık Camiasına Ve Aşçı Camiamızın İlgili Seçilmiş Kurumlarına Soruyoruz?
Gerçekten bizim ülkemizdeki bu üniversitelerde kendi mutfaklarımız ve uluslararası mutfaklar hakkında ilgili kalitede ders verebilecek Türk şeflerimiz yok mu?
 
Eğer Yeteri Eğitime, Bilgiye, Tecrübeye Sahip Ve Alanında Konuya Vakıf Şeflerimiz Var İse Neden Bu Üniversitelerde Ve Myo’larda Kendi Şeflerimizin Bu Konuda Tercih Edilmesi İçin Çalışma Yapılmıyor? Kendi Şeflerimize Kolaylık Sağlanmıyor? 
 
Eğer yok ise sayısız aşçılık kurumumuz arasından bir aşçılık kurumu çıksın açıklama yapsın, En fazla dernek ve federasyona sahip olmak ile övünenler ve özellikle 20 yıla yakın faal olarak görevde olanlar. Bugüne kadar neden böyle şeflerimizin yetiştirilmesine vesile olmadınız? Ya da bu konuda ilgili çalışmaları yapıtınızda aşçılık camiasının haberi niye  yok?
 
Kaç yabancı şef Türkiye’de ki üniversitelerde ve MYO’larda görev yapıyor? Kaç Türk şefi Avrupa’daki ilgili okullarda aynı alanda görev yapıyor? Bu konuda herhangi bir araştırma yaptınız mı? Eğer Yaptıysanız Rakamsal Sonucu nedir?
 
Mutfağımızın Fakirliği, Dünyada Tanınmaması, Türkiye’de Dahi Tercih Edilmemesi Konularında "Haricimizde" Asılsız  Yapılan Yazılı Ve Görsel Alandaki Saldırı Ve Küçümsemelere Mutfağımız Adına "Hep Beraber Bu Başaramasanızda" Kendi Kurumlarınız Adına Neden Cevap Vermiyorsunuz Ve Umursamıyorsunuz? 
 
Üniversitelerin gastronomi ve mutfak Sanatları bölümlerinde Türk şeflerine, geleneksel Türk mutfağına, gerçek Türk mutfağına, yöresel mutfaklarımıza, Osmanlı saray mutfağına neden yeterince ilgili kurumlarımız tarafından yer verilmesi sağlanmıyor? (Oysa ilgili başkanlar her konuşmasında bunları yaptığını iddia ediyorlar, peki sonuç nedir?)
 
Gelecekteki Mutfağımızı Temsil Edecek Olan Yeni Meslek Gönüllüsü Kardeşlerimizde Yabancı Gıda Markaları, Yabancı Mutfaklar Ve Yabancı Şefler Özentisi Ve Hayranlığına‘mı Sahip Olacak?
 
Mutfak Değerlerimizin, Türk Şeflerinin Ahilik Ve Zanaatkârlığının Geleceği İle Birlikte Ciddi İtibarının Korunmasına Dayanan Bu Negatif Yabancı Hayranlığı Çalışmalarına Kimler Dur Diyecek Ve Kimler Dur Demeli? Peki Aşçılık Camiasının Kurumlarının İlgili Başkanlar Neden Demiyorlar? Diyemiyorlar?
 
Türk mutfağının değerlerini ve Türk şeflerinin geleceğini  genel olarak mutfağımızdaki haklarını kişi ya da kurum olarak kimler savunmalı ya da bu tür durumlar karşısında savunuyor?
 
Mutfak Mirasımız Ve Mutfak Geleceğimiz Kimlerin Elinde? Derneklerimizin bu konuda yapacakları "sınırlı" bunu kabul ediyoruz. Ya federasyonlar ve konfederasyon?
Mutfak değerlerimiz sadece yemek yarışmaları ve dernek, federasyon, konfederasyon başkanların seçimlerinden mi ibaret olmalı? 
 
Saygıdeğer aşçılık dernekleri, aşçılık federasyonları, aşçılık konfederasyonu bu yanlışlıklara nasıl müdahale Etmeyi düşünüyorsunuz? Yoksa mutfağımızın ve Türk şeflerinin menfaatlerini korumak ilgi alanınıza girmiyor mu? Bizim ülkemizde, Sayesinde yaşadığınız, oyları ile iktidar olduğunuz mutfak kültürümüzü ve Türk Şeflerimizin, menfaatlerini daha fazla korumanız ve bu konuda daha fazla çaba sarf etmeniz gerekmez mi?
 
 
Bunu sizler yapmazsanız kimler yapmalı? Mutfak kültürümüzün, Aşçılarımız ve şeflerimizin sorunlarına sizler sahip çıkmazsanız kimler sahip çıkmalı?
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu yazı hakkında sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile haberin altındaki yorumlar bölümüne düşüncelerinizi yazarak bizimle vesilesi ile aşçılık camiası ile paylaşırsanız seviniriz.
 
Türk Aşçı Haberleri
Aşçılık camiasına saygılarımızla…


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Celebi *************
    8/27/2019

    Mahmut Dolmacı’ya alladılar pulladılar söylemedikleri yalan kalmadı rekor kırdırdılar sonrada gittiler rekoru mado ya sattılar usta. Al birini vur ötekine. Hepsi ayntas ayni hamam muhabbeti.bide. namazinda niyazinda adam yuhlarolsun

  • Yorumlayan: Adanalı USTA
    8/27/2019

    Cok teşekkür ederim. asci haberleri. Takip. ediyorum.cokguzel polikaniz.var.sonuna.kadar.da.haklisiniz.paylasiyorum.musadenizle. Bunnarin hepsi.cebine.calisirlar.herkes.bilir.bi.sey.diyemez.ama.pasa.pasada.ust.uste.10 kere.gene.secerler.

  • Yorumlayan: mehmet YAL*********
    8/27/2019

    Kardeşim Türk aşçı haberleri sizde hangi taraftasınız anlamadaki. Hepsiiinin haberini veriyorssunuz hem de kaçırmaDAN birde üstüne hepsini camianın önüne atmışsınız yazınızla anlamadık ki. Resmen linç yani halleri normal olarak Ama Gerçekten helal olsunsize

  • Yorumlayan: Oner Aaaaaa
    8/27/2019

    Gittiniz daha yeni seçtiniz zaten altıncı defa iyi iste. Zekinin bu mutfağa ve mutfağın şeflerine yaptığı ne var? Sadece laf!!! Helal olsun akıllı adam. Haktır sizlere. Adam şimdi kaymak yiyecek kaymak

  • Yorumlayan: Rıza Sümbül
    8/27/2019

    bu başkanların hiçbirisinden bi cacık olmaz arkadaşalar biz de gider hıyar gibi 5 kere 10 kere yeniden seçeriz. Müstahak bize.:((

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler