Fırında Sütlaç Tarifi

Fırında Sütlaç Tarifi

Tatlı Osmanlı ve Türk mutfağında önemli yere sahip olmuştur her zaman. Günümüzde obezite ve diyabetli hastaların çokluğu ve tehlikesi sütlü tatlılara yönelim biraz fazladır. Çünkü kalorisi düşük ve enerjisi..

Tatlı Osmanlı ve Türk mutfağında önemli yere sahip olmuştur her zaman. Günümüzde  obezite ve diyabetli hastaların çokluğu ve tehlikesi sütlü tatlılara yönelim biraz fazladır. Çünkü kalorisi düşük ve enerjisi azdır. Kemik gelişimi için yararlı olan süt pirinçteki B vitaminiyle birleşince sinirleri gevşettiğini biliyor muydunuz?
 
Şeflerin Özel Tariflerinden
Fırında Sütlaç Tarifi "Şef Sevda Özkara"
Fırında Sütlaç Kullanılan Malzemeler
 
*     1 Kahve Fincanı Pirinç
*     4 Bardak Süt
*     2 Kahve Fincanı Toz Şeker
*     1 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
*     1 Çay Kaşığı Damla Sakızı
*     Yarım Paket Vanilya
 
Geleneksel Türk Mutfağında Fırında Sütlaç  Yapılış Tarifi
Pirinçleri sıcak su ile haşlayın.Haşlanmış pirinçlerin içine sütü döküp kaynatın.
Şekeri damla sakızını ve vanilyayı ilave edin.
Kaynayan sütün içine az sütle erittiğimiz nişastayı katıyoruz koyulaşana kadar kaynatıyoruz.
Fırına dayanıklı kaselere alıp oda sıcaklığında kabuk tutması için soğumaya alıyoruz.
Kabuk tutan sütlaçı içi su dolu fırın tepsisine alıp sadece üzeri kızarana kadar hatta yanana kadar fırında tutuyoruz.
Fırından çıkarıp soğuk servis yapılır.
 
Afiyet Olsun
Eğitmen Şef Sevda Özkara
 
Geleneksel Türk mutfağında Örnek Türk Şefi, “Sevda Özkara” nın kaleminden özel bir tarif olan “Fırında Sütlaç Tarifi”ni  Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik. Kendisine ilgili çalışma için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde başarılar dileriz..
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler