Acem Pilavı Tarifi...

Acem Pilavı Tarifi...

Osmanlı saray mutfağında ve yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen ünlü Şef Yılmaz Seçim’e mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde...

Geleneksel Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM’ in kaleminden özel bir tarif olan “Acem Pilavı Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Osmanlı saray mutfağında ve yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen ünlü Şef Yılmaz Seçim’e mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Kahramanmaraş mutfağından önemli pilav çeşitlerinden biridir "Acem Pilavı" Yeni evlenen çiftler yapılırki evlerinde bolluk ve bereket olsun. Öylesine zengin bir pilav çeşidiki 5 yıldızlı otel mutfaklarında yapılmamasına şaşırıyorum. Eskiler bu yemeğin tadının tahta kaşıklarla veya yufkayla ayrı tabaklara alınmadan yenildiğinde daha lezzetli olduğunu söyler. Mutlaka denemelisiniz afiyet olsun.
 
Şeflerin Özel Tariflerinden;
Acem Pilavı Tarifi
Kullanılacak Malzemeler
 
 -2 Su Bardağı Pirinç
 -2 Adet Havuç
 -400 Gr Kuzu Eti
 -1 Adet Küçük Kuru Soğan
 -1 Çay Bardağı Badem
 -1 Çay Bardağı Antepfıstığı
-Tereyağı
 
Acem Pilavı İşlem Basamakları
 - Pirinci tuzlu sıcak suda ıslatın,.  havucu kibrit çöpü, kuru soğanı da yemeklik doğrayın.
- Soğanları pilavın pişeceği tencereye alıp tereyağında diriliğini kaybedene kadar kavurun.
- Havuçların yarısını soğanların üzerine ekleyin ve soğanlarla soteleyin.
- Et suyunu ekleyin ve pirinçleri tencereye alın. 1 çay kaşığı tuz serpip pilavı pişmeye bırakın.
- Kuzu etini 1 yemek kaşığı tereyağıyla kavurun.
- Bademleri, kalan havuçları ve Antep fıstığını ayrı tavalarda 1’er yemek kaşığı tereyağıyla kavurun.
- Pişen pilavı bir kâseye alın ve altına kavurmayı yerleştirin. Kavurmanın üzerine havuçları koyup, badem ve antep fıstığını serpiştirip ters çevirin.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli pilav tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar bölümüne düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler