Aşçıbaşılarımız Daha Dikkatli Olmalı...

Aşçıbaşılarımız Daha Dikkatli Olmalı...

Piyasa bozuk, iş yok diye mazereti hazır... Hele aşçılarımız bir sezon gitmese bırak oteller, işletmeler bir sezon sizin kıymetinizi anlasın. Ama nerede lafa geldiginde ben...

Aşçıbaşılarımız Daha Dikkatli Olmalı...
 
Sevgili dostlarım sizlerle bir konuya değinmek istiyorum. Mesleğimiz her gün kötüye gittiğini defalarca dile getirdik. Buna nasıl dur demenin derdine düşüleceğine, daha kötü ileri gitmekte oldugunu görmekteyim. Sezon açıldı ayrı dert, sezon kapandı ayrı bir sıkıntı... 
 
Sezon başladığında sevgili ustalarımız başlıyor ekip kurmaya bütün vaatler verilir konaklama var parada sıkıntı yok saatler az falan filan...
 
Ta -ki ustanın gönlünü edene kadar otel müdürleri sezon başında onlarda aynı senaryoda görev alır. Ama onlar kurt avına düşürene kadar avının zayıf yonunu bekler nerede acık verecek diye aşçı başı arkadaşlar ile pazarlığa oturur.
 
Kardeşim sana bu ekibi sen ayarla 2500 ve 3000 binin üzerine çıkma aşçı başı karşısında ki kurdun istediği gibi olur. Onun ısırığı hazır bir şekilde bekler ve kendini kurnaz sanan Aşçıbaşı kurnazlığını kurduğu ekipte faaliyete geçirir.
 
Müdür 2500 3000 demiş bizim Aşçıbaşı başlar;
Bak seni otele aldım, konuştum hal ettim. Bak 2000 bin 2500 der 4000 bin liralık veya 4500 liralık usta ya gider ve çok büyük marifet gibi müdürün Yanına 4000 binlik ustayı ben 2500 getirdim müdürle otelin ortamı. Ya arkadas çok iyi bişey başardı kovulmamak icin atmadığı takla yok. 
 
Otel sezonda beklediği hedefe ulaşamaz ve aşçıların çoğunun maaşı içeride kalır. Bir aylık yatar yada yatmaz ayrı sorundur. Aşçıbaşına gidersin kardeşim sana güvendik geldik, senin hatırın için düşük para da kabul ettik. Dert etmeyeceksin kardeşim düşük ücreti ama etmiş.
 
Piyasa bozuk, iş yok diye mazereti hazır... Hele aşçılarımız bir sezon gitmese bırak oteller, işletmeler bir sezon sizin kıymetinizi anlasın.
 
Ama nerede lafa geldiginde ben 5 yıldızlı otelde chefim iyi chefim der durur. Sen git ofiste İnternet ten bilmediğini takip et sonra gel mutfakta artistlik yap. Eli bir tava sallamaya gelmez, banketten anlamaz, altındakini ezer de ezer... 
 
Adam aşçıbaşı imiş;
Önce kendinin ve sana güvenip yol alan arkadaslarına sahip çık! Hak Ara hakkına sahip çık! Emeginize sahip cıkın, çünkü kardeşim ekipte senin bir ailen sayılır. Orada da sen ailenin lideri babası sayılırsın yapmayın bunları. Karakterinize ustalığınıza sahip çıkın. 
 
Düşük ücretlere kabul etmeyin ezdirmeyin kendinizi... Ama nerede yalakalık sizin kanınıza işlemiş ister darıl ister küs!!! İlkokul çocuğu sizin yaptıklarınızı yapmaz.  Ayıp ayıp!!! İşletmeler bizleri istediği gibi kullanıyor. 
 
10 saat der 12 saat olur, parada sıkıntı yok der, hadi 3 veya 5 gün geç yatar deriz 2 ve 3 ay... Neyin nesi bu kardeşim? Bunları bu hale getiren maalesef işte bizim bazı Aşçıbaşılarımız...
 
Şef Mehmet Kaplan


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler