Armut Tatlısı...

Armut Tatlısı...

Selçuklu mutfağında iki ürün grubu çok önemlidir. Biri meyveler, biri et grupları; bugün konuğumuz meyvelerin en güzeli armut. Öyle şahane bir lezzet ki eline alıp yemenin lezzeti şöyle dursun birde tatlısı yapılır...

Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM’ in kaleminden özel bir tarif olan “Armut Tatlısı Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Selçuklu mutfağında iki ürün grubu çok önemlidir. Biri meyveler, biri et grupları; bugün konuğumuz meyvelerin en güzeli armut. Öyle şahane bir lezzet ki eline alıp yemenin lezzeti şöyle dursun birde tatlısı yapılır.
 
Ağır bir yemeğin ardından yenilebilecek en hafif tatlıdır. Zaman zaman ülkemizde pekmezli ve ballı çeşitleri de yapılmıştır.Bence çok tatlı ilavesine gerek yok şöyle bal gibi bir armut ile armut tatlısı yaparsanız. Afiyet olsun.
 
Osmanlı saray mutfağında ve yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen ünlü Şef Yılmaz Seçim’e mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden;
Armut Tatlısı "Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM"
Armut Tatlısı Kullanılacak Malzemeler
 
*     8 Tane Armut
*     2 Su Bardağı Toz Şeker
*     5,6 Tane Karanfil
*     1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz
*     1 Çay Bardağı Nar
*     1 Çay Kaşığı Tarçın
*     1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
 
Armut Tatlısı İşlem Basamakları
Armutları soyup, kabak oyacağıyla çekirdek yuvalarını çıkartın. 
Armutları tencereye dik bir şekilde dizip üzerine şekeri, karanfilleri ve 4 su bardağı suyu koyup pişirin.
 
Bir kâsede ceviz, nar, şeker ve tarçını karıştırıp pişen armutların içine doldurun. 
Servis tabağına dizip soğuk servis edin.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli tatlı tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler