Gavut Nasıl Yapılır?

Gavut Nasıl Yapılır?

Şef Yılmaz Seçim’e; Geleneksel Türk Mutfak Kültürüne vermiş olduğu destek ve ilgili araştır maları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz. Karadeniz mutfağından...

Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk mutfağında nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM’ in kaleminden özel bir tarif olan “Gavut Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Türk Mutfak Kültüründeki tarihi lezzet miraslarımızı dikkate alarak mutfak sanatlarında geleceğin Türk şeflerine Aşçılık Eğitimlerinde ön planda tutarak yöresel mutfaklarımız ve yöresel yemeklerimiz hakkındaki akademik çalışmaları ile de bilinen ünlü Şef Yılmaz Seçim’e;
 
Geleneksel Türk Mutfak Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Karadeniz mutfağından muhteşem bir lezzet!!
 
Şeflerin Özel Tariflerinden;
Gavut Nasıl Yapılır?
Gavut Kullanılacak Malzemeler
 
*     500 gr gavut unu
*     300 ml kaynar su
 
Gavut Şerbeti için;
*     400 ml su
*     300 gr şeker
*     50 gr tereyağ
 
Gavut İşlem Basamakları
Tereyağını tencerede kızdırın. 
Üzerine su ve şekeri ekleyip 10 dakika kaynatın.
Bir tahta kaşık yardımı ile gavut unu ve kaynar suyu yoğurun.
Ortasını kuyu gibi açın ve şerberti ilave edin.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli tatlı  tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler