Firik Tabule Eşliğinde Kuzu Sırtı

Firik Tabule Eşliğinde Kuzu Sırtı

Osmanlı ve Türk Mutfağı ile saray mutfağında sığır eti pek kullanılmazdı. Genelde Balkanlardan gelen kuzu etleri tercih edilir, ama bu kuzular Anadolu’ya geçmez İstanbul’da tüketilirdi...

Osmanlı ve Türk Mutfağı ile saray mutfağında sığır eti pek kullanılmazdı. Genelde Balkanlardan gelen kuzu etleri tercih edilir, ama bu kuzular Anadolu’ya geçmez İstanbul’da tüketilirdi.  
 
Kuzu eti Anadolu mutfak kültüründe ve Geleneksel Türk Mutfağında tercih edilen en önemli kırmızı et idi. Kuzu eti gerek lezzeti ve gerekse yumuşaklığı nedeni ile Türk mutfak kültürümüzde önemli bir yer teşkil eder. 
 
Kültürümüzdeki bu gelenek halen özellikle doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerimizde devam etmektedir. Kuzu eti Türkiye genelinde de ahalinin kebap için vazgeçmediği kırmızı etlerin başında gelir.
 
Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk mutfağı ve yöresel mutfaklarımızda nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim’ in kaleminden özel bir tarif olan “Firik Tabule Eşliğinde Kuzu Sırtı Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden; 
Firik Tabule Eşliğinde Kuzu Sırtı "Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Seçim"
 
Firik Tabule Eşliğinde Kuzu Sırtında Kullanılacak Malzemeler;
 
*     1 adet kuzu sırt (200 gr.) - 500 gr. Firik bulguru
*     1 demet maydonoz - 1 demet nane
*     1 demet zahter - 1 demet taze soğan
*     Kuru kayısı - Ceviz içi
*     Kapya biber - Kurutulmuş domates
*     Çekirdeksiz yeşil zeytin
 
Firik Tabule Eşliğinde Kuzu Sırtı İşlem Basamakları
- Eti mühürleyip 200 derecede 40 dakika fırınlayın.
- Bulguru haşlayın.
- Diğer malzemeleri ince ince doğrayın.
- Zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.
- Etleri dilimleyin ve tabuleyle servis edin.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler