Birlik Ve Beraberliği En İyi Başaran Toplumlardanız

Koronavirüs nedeniyle ülkemizde yaşanan kriz etkilerini her geçen gün iyiden iyiye hissettirirken, sektörlerden biri yeme-içme sektörü oldu...

Birlik Ve Beraberliği En İyi Başaran Toplumlardanız...
 
Koronavirüs nedeniyle ülkemizde yaşanan salgın krizi etkilerini her geçen gün iyiden iyiye hissettirirken, bu süreçten en fazla etkilenen sektörlerden biri yeme-içme sektörü oldu. 
 
Restoranlar birer birer kepenk indirirken, restoran çalışanlarının durumu, mekanların bu duruma ne kadar direneceği, bu sürecin ekonomik olarak nasıl atlatılacağı gibi sorular şu an belirsizliğini koruyor. Türkiye’nin en büyük restoran zincirlerinden biri olan Günaydın da bu krizde haklı olarak kapatma kararı alanlardan. Günaydın’ın Kurucu Ortağı Cüneyt Asan, Günaydın’ın bu dönemdeki strateji ve uygulamalarıyla ilgili Gastronomi Dergisi’nin sorularını yanıtladı.
 
Bu kriz sırasında restoranlar nasıl yönetilir? Siz neler yapıyorsunuz?
 
Öncelikle güzel ülkeme sağlıklı günler diliyorum. Bugünleri hızlı bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Bu olağan üstü bir durum, olağan üstü düşünmek gerekiyor ve olağan üstü bir karar aldık. Herkesin de uymasını istiyoruz, çünkü örnek teşkil etmek istiyoruz. Biz bütün restoranlarımızı net olarak kapadık. Çünkü buradaki amaç ve maksat insanları yan yana getirmemek, insanları buluşturmamak. 
 
Çünkü insanları birbirinden ayırmak istiyoruz. Ayrıştırmak değil ayırmak çünkü bu virüs bu salgın havadan çok kolay ve hızlı bir şekilde bulaşabiliyor. Bunun için tüm restoranlarımızın tamamını kapadık.
 
Çiğ et satışı ve paket servisiniz ne durumda?
 
Sadece kasap dükkanlarımızı açık tuttuk. Bu dükkanlarımız başka bir görev görüyor çünkü. Evlerine kapanan misafirlerimizin işleri ve ihtiyaçları görülsün diye sadece kasap dükkanlarını açtık. Virüs tehdidini dikkate alarak çalışanlarımız gerekli tüm tedbirleri alarak maskeleriyle hijyen kurallarına kat kat fazla dikkat ederek etleri işlemeye devam ediyorlar. 
 
 
Paket servis kısmında da yine aynı şekilde gerekli tüm personel aynı hijyen kurallarına uyarak evlere paket servisini gerçekleştiriyor.
 
Çiğ et satışı;
Suadiye, İstinyepark AVM ve Acarkent şubelerimizde hizmet vermeye devam ediyor. İsteyen şubeye gelip alışveriş yapabilirler ya da evlerinden çıkmadan paket servis isteyebilirler. Yenisahra et depomuzun da çiğ et satış kısmı hizmet vermeye devam etmekte buradan da gelip alışveriş yapabilirler.
 
Nasıl bir strateji uygulayacaksınız?
 
Bu anlattıklarım ilk vazifemiz yani olması gereken ilk stratejimizdi biz bunu yaptık. Şimdi önümüzdeki günlerde bu süreç ne kadar sürecek ne kadar uzayacak ya da ne zaman bitecek bunun cevabını veremediğimiz için bir süre bekleyip olanı biteni görüp ona göre bir strateji belirleyelim istiyoruz. Yanlış bir karar veya strateji uygulamak istemiyoruz. Bir süre daha bekleyip tekrar bu durumun analizini yapacağız.
 
Sektörün önemli bir ismi olarak yıllardır bu sektördesiniz ve bu işin başındasınız. İleriyi nasıl görüyorsunuz?
 
Dünya bu kaosu hızlı bir şekilde atlatırsa işler devam edecek, her şey normale dönecek demektir. Bir-iki ay önceki hayat yine tekrar edecek. Zaten bizim bu işe ve bu işçilere ihtiyacımız var, orada sorun yok ama hayat normale döndüğü taktirde sorun yok. İlk etapta bir sıkıntı yaşanabilir tabi ki bu sineye çekilebilir, çekeceğiz de, iyi bir şekilde normalleşecektir her şey. 
Anadolu mutfağı yemeklerimizede bakabilirsiniz...
Ama uzarsa çözülmez bir hale gelirse o zaman büyük sorunlar yaşanacaktır. Tabii birçok kişi işini kaybedecektir işsizlik olacaktır ve işsizliği ciddi bir şekilde tetiklemeye devam edecektir. Ülkemize ve dünyaya yeni bir sorun olarak çoğalarak gelecektir.
 
Çalışanın da, işverenin de, hükümetin de, hepimizin el ele bu işi çözmesi gerekir. Ben inanıyorum ki bizim ülkemiz söz konusu dayanışma olduğunda bunu yapar, bunu başarır. Belki dünyada bunu en iyi başaran toplumlardan biriyiz.
 
Sadece ülkeme değil, dünyaya sağlık diliyorum…


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler