Şef Melih Demirel; Samimi Sorular Ve Samimi Cevaplar

Şef Melih Demirel; Samimi Sorular Ve Samimi Cevaplar

Kısaca Türk Mutfağı Kısaca bu coğrafyanın mutfağını tanımlamak zor ama deneyeyim. Emek isteyen, sürprizlere dolu ve keşfedilmeyi bekleyen…

Şef Melih Demirel; Samimi Sorular Ve Samimi Cevaplar
 
Şef Melih Demirel
Dream Grup Marka Şefi
 
Nerelisiniz?
İzmir’in Karaburun Köyü’nde çocukluğum geçti.
 
İşletmenizde/mutfağınızda malzemelerinizi nereden temin ediyorsunuz?
 
Şef Melih Demir olarak Mutfağımdaki malzemeleri mümkün olduğunca kaynağından almaya özen gösteriyorum. Sapanca’da otçum, Silivri’de mantarcım, Ege’de balıkçım, Çanakkale’de kabuklu deniz mahsulleri dalgıcım...
 
GDO’lu gıda kullanıyor musunuz? Kullanmıyorsanız bununla ilgili ne tür önlemler alıyorsunuz?
GDO’lu ürün kullanmıyoruz. Tüm üretimimizi kendimiz yapıyoruz. Dondurmadan tereyağına, ekmekten turşulara. Bu konuda şanslı bir mutfağız. Üreticiye dokunabilmenin bize sunduğu avantajlardan bir tanesi GDO’dan uzak kalabilmek.
 
Şef Melih Demirel; Samimi Sorular Ve Samimi CevaplarEn çok sevdiğiniz yemek?
Ege mutfağından iyi bir balık çorbası ve zengin ot yemeklerimiz. Karaburun’un enginarı.
 
Ülkemizde yeterince tanınmayan en değerli GASTRONOMİ şehri?
Son gezilerimden beni çok şaşırtan iki yer oldu; Diyarbakır ve Tarsus. Ülkemizin zenginliğinin farkında değiliz. Şefler olarak bu konuda daha çok çalışmamız lazım.
 
Ülkemizi dünyada tanıtmak için üç yemek seç deseler?
Birinci tercihim zeytinyağlı yemekler. İkinci tercihim ise lahmacun / pide. Avrupa’daki pizzanın tahtını sarsacağına eminim. Son tercihim de bu toprakların en harika ürünü tarhana olur.
 
Ülkemizde en beğendiğiniz mutfak şefi?
Büyüklerimizden Feridun Ügümü benim için çok kıymetli. Deniz Şahin yürüyen ansiklopedi ve her anı öğretici. Gençlerden de benim için öne çıkan ve saygı duyduğum Murat Deniz Temel ve Mustafa Otar.
 
Kısaca Türk Mutfağını tanımlar mısınız?
Kısaca bu coğrafyanın Anadolu mutfağını tanımlamak zor ama deneyeyim. Emek isteyen, sürprizlere dolu ve keşfedilmeyi bekleyen…


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler