Özel Bir Kabak Yemeği..

Özel Bir Kabak Yemeği..

Evdeki malzemeyi değerlen 'dirmek için yapılan bir yemek.. Yumuşamaya başlayan kabakları değerlendirmek istedim.. Sabah yaptığım krep için hazırladığım beşamel sostan..

Eldeki Malzemeyi Değerlendirmek Önemli...
Bu da evdeki malzemeyi değerlendirmek için yapılan bir yemek.. Yumuşamaya başlayan kabakları değerlendirmek istedim.. Sabah yaptığım krep için hazırladığım beşamel sostan da biraz artmıştı.. Biraz tavuk ve sebze ilavesiyle bu sonuca ulaştım..
 
İlginenenler İçin İşte Nefis Yemek Tarifi. Bu Kabak Yemeğinin Harika Lezzetine Doyamayacaksınız..
 
Özel Bir Kabak YemeğiÖzel Bir Kabak Yemeği "Şef Selçuk Üstekidağ"
Özel Bir Kabak Yemeğinde Kullanılan Malzemeler
 
*     6 Adet Kabak
*     1 Adet Soğan
*     1 Adet Yeşil Biber
*     1 Çay Bardağı Tatlı Mısır
*     1 Adet Tavuk Göğüs
*     1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
*     1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
*     2 Yemek Kaşığı Un
*     2 Su Bardağı Süt
*     Tuz, 
*     Karabiber, 
*     Kimyon, 
*     Zerdeçal
 
Özel Bir Kabak Yemeği Yapılış Tarifi
Kabakları dikine ikiye bölüp içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın. Bir tencereye ayçiçek yağı alıp kızdırın ve kabakları her iki tarafları da altın rengi olana kadar kızartın. Kabakları yağdan alın ve bir peçete üzerinde bekletin.
 
Soğanı doğrayın ve az bir miktar sıvıyağ ile bir tavaya alın. Biraz yumuşayınca üzerine tavukları ekleyip 4-5 dakika pişirin. Sonra sırasıyla biber, mısır ve baharatları ekleyip 4 dakika daha pişirin.
 
Başka bir tencerede yarım çay bardağı sıvıyağ ile 2 yemek kaşığı unu kavurun. Üzerine 2 su bardağı süt ekleyip beşamel sos elde edin. Tavuklu harcı beşamel sosa ekleyip karıştırın. Bir miktar kaşar peyniri ekleyip kenara alın.
 
Kabakları bir fırın kabına dizin. Hazırladığınız harçtan eşit miktarlarda kabaklara doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip 200 derecelik fırında yarım saat pişirin. Afiyet olsun.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Füzyon Mutfağı, Modern Türk Mutfağı ve Türk Mutfak Kültürüne destek ve çalışmalarından dolayı ünlü Şeflerimizden Selçuk Üstekidağ'a teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli kabak yemekleri ve sebze yemekleri tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler