En Pratik Sahur Yemeklerinden Poşe Yumurta

En Pratik Sahur Yemeklerinden Poşe Yumurta

Özellikle bekarlar için en pratik ve en kolay sahur yemeklerini Türk aşçı haberleri olarak şeflerin özel yemek tariflerinden sizler için ramazan ayı...

Modern Türk Mutfağı, Füzyon Mutfağı ve Geleneksel Türk Mutfağına ve Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için "Şeflerimizden Çiğdem Seferoğlu" na teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Özellikle bekarlar için en pratik ve en kolay sahur yemeklerini Türk aşçı haberleri olarak şeflerin özel yemek tariflerinden sizler için ramazan ayı boyunca hazırlamaya çalışacağız. 
 
Ramazan’ın ilk günlerinde özel ve sade sahur yemekleri tariflerimiz ile fazla zaman harcamadan 15-20 dakikada yapılabilecek aperatif sahur tarifleri ile başlayarak ilerleyen günlerde yemek çeşitliliğimizi arttıracağız.
 
Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Şef Çiğdem Seferoğlu'ndan Kıymalı Poşe Yumurta...
 
En Pratik Sahur Yemeklerinden Poşe Yumurta
 
*     Kıymalı Poşe Yumurta
*     Kıymalı Poşe Yumurta Malzemeler
*     100 Gram Dana Kıyma 
*     500 Gram Süzme Yoğurt 
*     4 Yumurta 
*     5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 
*     1 Yemek Kaşığı Sirke 
*     2 Diş Sarmısak 
*     Tuz, 
*     Karabiber, 
*     Toz Kırmızıbiber, 
*     Sumak 1/4 Bağ Maydanoz
 
En pratik ve Tok Tutan Sahur Seçeneklerinden Kıymalı Poşe Yumurta Hazırlanışı
2 yemek kaşığı zeytinyağıyla 100 gram kıymayı kavurun, tuz ve karabiber ekleyip bir kenara alın. Bir yanda süzme yoğurda iki diş sarmısak ve tuz ekleyip iyice çırpın. 2 litre kadar sıcak su koyduğunuz tencereyi orta ateşe oturtun. Kaynamaya yaklaşınca 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sirke ilave edin. 
 
Sirke yumurtanın dağılmasını engeller. 
Bir yumurtayı suya kırıp 4 dakika orta ateşte pişirmek ideal kıvam için yeterli. Yumurtaları tek tek pişirmeniz gerekiyor.
 
Tabağa önce çırpılmış yoğurt koyup ortasını açın. Kevgirle sudan çıkardığınız poşelenmiş yumurtayı ortaya, kenarına da kavrulmuş kıymayı koyun. 
 
Üzerine ince kıyılmış maydanoz, kızdırılmış üç kaşık zeytinyağında kavrulmuş kırmızı tozbiber ve biraz sumak serpin.
 
Çılbır, poşe yumurtanın yoğurt ve kızdırılmış tereyağlı baharatlı sosla servis edilen şeklidir.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Diğer Bir Tavsiyemiz Daha Zengin Nefis Yemek Çeşitleri İle En Lezzetli En Hafif İftar Menüsünü'de Deneyebilirsiniz...
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli İftar Ve Sahur Menüleri tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Hülya Erol
    4/29/2020

    Çılbırın yanına kavurma koyarız olur kavurmalı ÇILBIR .

  • Yorumlayan: Hülya Erol
    4/29/2020

    Çılbırın yanına kavurma koyarız olur kavurmalı ÇILBIR .

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler