Eski Ramazan Yemeklerinden Klasik

Eski Ramazan Yemeklerinden Klasik "Beğendi" Lezzeti...

Nefis ramazan yemeklerinden Beğendi nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden patlıcan yemeklerini severmisiniz?

Eski Ramazan Yemeklerinden Klasik "Beğendi" LezzetiEski Ramazan Yemeklerinden Klasik "Beğendi" Lezzeti
Nefis ramazan yemeklerinden Beğendi nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden patlıcan yemeklerini severmisiniz? Peki bugüne kadar evinizde nefis ve lezzetli iftar sofralarınıza iftar yemeklerinden doyurucu ve sağlıklı hiç beğendi yaptınız mı?
 
İste sizlere şeflerin özel patlıcan yemekleri ve iftar lezzetlerinden lokum gibi etli beğendi tarifi. 
 
Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk Mutfağına ve Kültürüne vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için "Şeflerimizden Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim" e teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Nefis Ramazan Yemeklerinden Beğendi;
Osmanlı Saray Mutfağında'da Yapılan Yemeklerden Olan Beğendi Kullanılacak Malzemeler;
 
*     5 Adet Orta Boy Patlıcan 
*     1 Adet Limon
*     3 Yemek Kaşığı Tereyağ 
*     2 Yemek Kaşığı Un
*     2 Su Bardağı Süt 
*     400 Gr Kuşbaşı Et
*     2 Adet Orta Boy Kuru Soğan 
*     1 Yemek Kaşığı Salça
*     Üzeri İçin Maydanoz 
*     Yeterince Tuz, 
*     Karabiber 
*     Pul Biber
 
Nefis Ramazan Yemekleri Ve Patlıcan Yemeklerinden İşlem Basamakları;
 
-Patlıcanları ocakta közleyin, kabuklarını soyun ve limon- tuzlu suya atın. 15 dakika limonlu- tuzlu suda bekletip çıkarın, süzün ve incecik kıyın.
-Tereyağında unu hafif kavurun, kıyılmış patlıcanları ve süte ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin ve tuzu ekleyin.
-Etleri kuşbaşı kesip bir bardak su ile ateşe koyun. Kaynamaya başlarken üzerindeki köpüğü alın. Suyunu çekince soğan ve bir kaşık yağ ilave edip kavurun.
-Salça, karabiber ve tuz atıp biraz karıştırdıktan sonra ateşten alın.
-Servis tabağına sıcak olarak önce patlıcanlı karışım, üzerine de hazırlanan eti yerleştirin.
-Maydanozla süsleyip servis yapın.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz Anadolu Mutfağında bu nefis ve lezzetli patlıcan yemekleri tarifimizi denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler