Evde Patlıcan Bostan Kebabı Nasıl Yapılır?

Evde Patlıcan Bostan Kebabı Nasıl Yapılır?

Daha önce evinizde patlıcan Bostan Kebabı yaptınız mı? En iyi iftar menülerinde patlıcan Bostan Kebabını'da denemek istermisiniz? iftar sofrasına...

Geleneksel Türk mutfağında En İyi patlıcan yemekleri hangileridir. Patlıcan yemeklerinden patlıcan Bostan Kebabı nasıl yapılır? patlıcan Bostan Kebabının yapımında hangi malzemeler kullanılır?
 
Daha önce evde patlıcan Bostan Kebabı yaptınız mı? En iyi iftar menülerinde patlıcan Bostan Kebabını da denemek istermisiniz? Bu gün iftar sofrasına ana yemek ne yapsam dediğiniz zamanlar olursa şayet sizlere tavsiyemiz patlıcan Bostan Kebabını mutlaka denemelisiniz.
 
Evde Patlıcan Bostan Kebabı Nasıl Yapılır?Türk Aşçı Haberleri Olarak;
 
Türk Mutfak Kültüründeki tarihi lezzet miraslarımızı dikkate alarak mutfak sanatlarında geleceğin Türk şeflerine Aşçılık Eğitimlerinde ön planda tutarak yöresel mutfaklarımız ve yöresel yemeklerimiz hakkındaki akademik çalışmaları ile de bilinen ünlü şef Yılmaz Seçim’e;
 
Geleneksel Türk Mutfak Kültürüne vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz.
 
Evde Patlıcan Bostan Kebabı Nasıl Yapılır?
Geleneksel Türk Mutfağında Patlıcan Bostan Kebabı
Patlıcan Bostan Kebabında Kullanılacak Malzemeler:
 
*     4 Adet Orta Boy Bostan Patlıcan
*     250 Gr Et
*     1 Orta Boy Soğan
*     4-5 Adet Yeşil Biber
*     3 Adet Orta Boy Domates
*     2-3 Diş Sarımsak
*     1 Yemek Kaşığı Tereyağı
*     1 Su Bardağı Sıvı Yağ
*     1 Çay Kaşığı Karabiber,Tuz
*     1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
*     1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
*     100 Gram Kaşar Peyniri
 
Patlıcan Bostan Kebabı Beşamel Sos İçin Kullanılacak Malzemeler:
*     1 Yemek Kaşığı Tereyağı
*     2 Yemek Kaşığı Un
*     1 Su Bardağı Süt
*     1 Çay Kaşığı Tuz
*     1 Tutam Karabiber
 
Patlıcan Bostan Kebabı İşlem Basamakları:
-Bostan patlıcanların kök kısımlarını bıçakla kesin.
-Yıkayıp alaca soyun ve ortadan ikiye kesin bıçak veya oyacak yardımı ile patlıcanların kısmı etli kalacak şekilde oyun.
-Önceden hazırladığımız 2 tatlı kaşığı tuz ile hazırladığınız suya patlıcanları koyup yarım saat kadar bekletin.
-Sıvıyağdan yarım çay bardağı kadar ayırın ve kalanını tavada kızdırın.
-Tuzlu suda bekleyen patlıcanları çıkarın ve kağıt havlu ile iyice kurulayarak her tarafı eşit olacak şekilde çevirerek kızartıp ve fırın kabına sıralayın.
-Diğer tarafta eti küçük küçük doğrayın, tereyağını tavaya ilave edip eti kavurun.
-İnce doğranmış soğanı, küçük doğranmış yeşil biberi, kıyılmış sarımsakları da ete ilave ederek 10 dakika kadar tüm malzeme diriliğini kaybedene kadar soteleyin.
-2 adet domatesi yıkayıp, kabuklarını soyup ve minik küpler halinde doğrayıp ve sotelediğiniz malzemeye ilave edin.
-Domatesler malzeme ile özleşene kadar yaklaşık 10 dakika kadar daha pişirin.
-Karabiber ve tuzu da ilave ettikten sonra ocağı kapatın.
-Kızartmış olduğunuz patlıcanların içini tuzluk yardımı ile hafif tuzlayıp hazırladığınız harç ile patlıcanların içini doldurun.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için derlediğimiz Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli En İyi patlıcan yemekleri tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve vesilesi ile takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler