Soğan Mıhlaması...

Soğan Mıhlaması...

“Soğan Mıhlaması” nedir? Muğla mutfak kültüründe “Soğan Mıhlaması” nasıl yapılır? Nefis Muğla yemeklerinden “Soğan Mıhlaması” yapmak için hangi malzemeler gereklidir?

Soğan Mıhlaması "Şükriye Ersoy"
“Soğan Mıhlaması” nedir? Muğla mutfak kültüründe “Soğan Mıhlaması” nasıl yapılır? Nefis Muğla yemeklerinden “Soğan Mıhlaması” yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? 
 
Evinizde yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağına ait “Soğan Mıhlaması” yapmak istermisiniz? İste sizlere yorumu ile Muğla yemeklerinden "Şükriye Ersoy" un yorumu ile “Soğan Mıhlaması” tarifi…
 
Nefis Yumurtalı Yemeklerden Soğan Mıhlaması... 
Kuru soğanlar kayrak dediğimiz sekilde ince uzun doğranır. Tavaya alınan soğanlar azar azar su eklenerek yumuşatılır. Üzerine zeytinyağı eklenerek 5-10 dk pişirilir. 
 
Karabiber, pul biber eklenerek karıştırılır. Üzerine yumurta kırılır, yumurtaların üzerine karabiber serpilir kapağı kapatılarak yumurtalar hafif pişene kadar ocakta tutulur. 
 
Babaannem bakır kapta köz üzerinde yapardı. Eski lezzetlerin ayni hadi olmasa da hatırlamak gerekiyor arada.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için derlediğimiz Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli "Soğan Mıhlaması" tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve vesilesi ile takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler