Şeflerin Özel Pilavlarından

Şeflerin Özel Pilavlarından "Perdeli Pilav" Tarifi...

En eski pilav tariflerinden Perde Pilavı yapmanın püf noktaları nelerdir? Yöresel mutfaklarımız 'dan Siirt mutfağına has Perde Pilavı tarifini Türk mutfağı...

Şeflerin Özel Pilavlarında "Perdeli Pilav"Tarifi...
Şef Somer Sivrioğlu
 
Geleneksel Türk mutfağında Perde Pilavı nasıl yapılır? En farklı pilav tariflerinden evde Perde Pilavı yapmak için şeflerin özel pilav tariflerinden faydalanmak istermisiniz? 
 
En eski pilav tariflerinden Perde Pilavı yapmanın püf noktaları nelerdir? Yöresel mutfaklarımızdan Siirt mutfağına has Perde Pilavı tarifini Türk mutfağı şeflerimizden Perde Pilavı şef Somer Sivrioğlu’na özel tarifini Türk aşçı haberleri olarak mutfaklarınıza getiriyoruz.
 
İşte Somer Sivrioğlu’nun kaleminden sizlere özel perde pilavı tarifi!
 
Perde Pilavı Yapımının Püf Noktası Nelerdir?
Perde pilavı 2 aşamadan oluşan oldukça meşakkatli bir lezzettir. Perde pilavı hamuru ve iç dolgusunun ayrı ayrı hazırlanıp fırında bir araya getirilmesinden oluşturulur. Perde pilavının iç dolgusunu tavuk suyu ile birleşmek ise lezzeti bir kat daha arttıracaktır.
 
En İyi Pilav Tariflerinden Perde Pilavı Malzemeleri Nelerdir?
En Eski Pilav Tariflerinden İç Dolgu Malzemeleri
 
*     125 Ml Zeytinyağ
*     10 Adet Soğan
*     5 Adet Safran Lifi
*     440 G Pirinç
*     1 Yemek Kaşığı Tereyağ
*     100 G File Badem
*     1 Yemek Kaşığı Toz Tarçın
*     2 Çay Kaşığı Yenibahar
*     2 Çay Kaşığı Taze Öğütülmüş Karabiber
 
Şeflerin Özel Pilavlarından "Perdeli Pilav" Tarifi...
En Meşhur Pilav Tariflerinden "Perdeli Pilav" Tavuk Suyu Malzemeleri
 
*     2 Adet Soğan
*     2 Adet Havuç
*     1 Adet Tavuk (1,8 Kg’dan Az)
*     1 Yemek Kaşığı Tuz
 
En Farklı Pilav Tariflerinden "Perdeli Pilav" Hamuru İçin 
*     450 G Un
*     250 G Tereyağ
*     3 Adet Yumurta
*     1/2 Yemek Kaşığı Hamur Kabartma Tozu
*     1 Çay Kaşığı Tuz
*     2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ (Kalıbı Yağmak İçin Kullanılır)
*     5 Adet Badem (Kabuğu Soyulmuş)
 
En İyi Yöresel Pilavlardan Perde Pilavı Nasıl Yapılır?
İlk adımda iç dolgusuyla başlamak daha iyi olur. Zeytinyağı bir tavada kısık ateşte ısıtılır. Soğan ince doğranır ,tavaya koyur ve kapağı kapatılarak 10 dakika pişirilir. Perde pilavının püf noktaları arasında soğanları pişirme şekli yerini alır. Bu nedenle soğanların Türk Aşçı Haberleri 10 dakikalık pişirme süresinden sonra kapağı yarım açılırak 30-60 dakika arasında karıştırılarak kısık ateşte pişirilmesi önemlidir.
 
Ardından tavuk suyuna geçirilir. Soğan ve havuç yarıya kesilir ve tavukla birlikte geniş bir tencereye yerleştirilir. Üzerini geçecek kadar tuzlu su ile doldurulur ve kısık ateşte kapağı yarım açık bir şekilde 30 dakika pişirilir.
 
Pişirilen tavuk kesme tahtasına alınır ve soğumaya bırakılır. Dokunulabilecek Türk Aşçı Haberleri bir ısıya geldiğinde tavuğun derisi soyulur ve etleri didiklenir. Tavuğun derisi ve kemikleri tekrar tencereye alınır ve ısıtmaya devam edilir. Bir kaseye hazırlanan yaklaşık yarım su bardağı kadar tavuk suyu konur ve safran bu suda ıslatmaya bırakılır.
 
Karıştırma kabına un elenerek konur. Ortasına çukur açılır. Tereyağ bir tavada eritilir. Bir kasede yumurta çırpılır. Tereyağı yumurta ile karıştırılır ve kabartma tozu, tuzu eklenir. Yumurtalı karışıma un ilave edilir ve 5 dk yoğrulur. Tezgaha biraz un serpilir, hamur toparlanır ve tekrar kaseye alınır. Üzeri nemli bir bezle örtülür ve ılık bir yerde en az 30 dk dinlendirilir. Perde hamuru nasıl yapılır sorusunun ipucu ise; nemli bezdir.
 
Perde pilavının pirinçleri akan soğuk suda yıkanır. Tereyağı Türk Aşçı Haberleri bir tencerede orta ateşte eritilir. File bademi eklenir ve 2 dk kavrulur. Pirinç eklenir ve yağda kavrulur. Tarçın, yenibahar ve karabiber safran suyuna karıştırılır. Bu suyu pirinçlerin üzerine eklenir. 2 bardak tavuk suyu ilave edilerek kaynatılır. Ocağın altı kısılır ve ağzı kapalı olacak şekilde 15 dk kısık ateşte pişirilir. Ocaktan alınır ve kapağı kapalı bir şekilde 15 dk dinlenmeye bırakılır.
 
Hamur unlanmış bir tezgaha alır ve yaklaşık 60 cm genişliğinde açılır. 25 cm genişliğinde bir kek kalıbı sıvıyağ ile yağlanır. Bademlerin yarısı tabana yerleştirilir. Açılan hamur kenarları dışarı takacak şekilde kalıba konulur. Hamurun yaklaşık 12 cm’in kalıbın dışında pilavın üstünü kapatmak için yeterli olur.
 
Soğan dolgusunu ocaktan alınır ve kalıptaki hamurun üzerine yayılır. Soğanların Türk Aşçı Haberleriüzerine Türk Aşçı Haberleri bir kat tavuk eti konur sonra üstten yaklaşık 1 cm boşluk bırakacak şekilde pilavı dökülür. Hamur pilavın üzerine doğru katlanır. Yaklaşık 20 dk fırında pişirilir. Kalıp fırından çıkarılır ve bir fırın tepsisine ters çevrilir. Tepsi tekrar fırına konur ve 10 dk daha pişirilir. Ardından servise hazırlanır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler