Bağışıklık Sistemini Güçlendiren İçecekler Nelerdir

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren İçecekler Nelerdir

Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek son günlerde daha da önemli hale gelmeye başladı. Gerek virüs, hastalıklar gerek de kış mevsimi...

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren İçecekler Nelerdir?
 
Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek son günlerde daha da önemli hale gelmeye başladı. Gerek virüs, hastalıklar gerek de kış mevsimi bunları tetikledi. Tüm bunlarla mücadele edebilmemiz için de bağışıklık sistemimizi güçlü tutmamız gereklidir. 
 
Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmamız için ise birçok farklı yöntem mevcuttur. Bu yöntemlerle ilgili hazırladığımız diğer yazılara sitemizden ulaşabilirsiniz. Bugün ise başlıkta da belirttiğimiz üzere bağışıklık sistemimizi güçlendiren içeceklerle alakalı bir yazı hazırladık. 
 
Bağışıklık sistemini güçlendiren şifalı içecekler;
 
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren İçeceklerden Sirkeli Yeşil Çay Tarifi:
 
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren İçecekler Nelerdir?
Sirkeli Yeşil Çay: Yeşil çay sadece kendisi tüketildiği zaman da bağışıklık sistemini belli ölçüde güçlendirmektedir. Vücudumuzu toksinlerden temizleyerek koruyan yeşil çayı birkaç farklı madde ile tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda daha etkili hale gelmesine yardımcı olmaktadır. Sirkeli yeşil çayı yapmak için ihtiyacımız olan malzemeler 1 cay kaşığı bal, bir adet küçük parça taze zencefil ve tarçın. Bu malzemeleri 1 fincan yeşil çayı demleyip içine atarak sağlıklı içeceğimiz hazır hale geliyor. 
 
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren İçeceklerden Elmalı Smoothie Tarifi: 
 
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren İçecekler Nelerdir?
Elmalı Smoothie: Elmalı smoothie içerisinde A, E, B6, C ve K vitamini gibi vitaminleri bulundurmaktadır, Bununla beraber potasyum ve mineraller bakımından da oldukça zengindir. Elmalı smoothieyi yapmak için gerekli olan malzemeler 1,5 su bardağı soğuk sut, 1 adet orta boy kırmızı elma, 1 tatlı kaşığı bal, 1 yemek kaşığı yoğurt, yarım su bardağı badem içi, çeyrek tatlı kaşığı tarçın. Elmanın çekirdeklerini alarak 4 eşit parçaya ayırıyoruz. Soğuk sütü ve diğer malzemeleri sırasıyla blenderin içerisine koyarak karıştırıyoruz ve elmalı smoothiemiz hazır hale geliyor.
 
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren İçeceklerden Yulaflı ve Muzlu Smoothie Tarifi:
 
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren İçecekler Nelerdir?
Yulaflı ve Muzlu Smoothie: Yulaf ve muz beraber çok sağlıklı bir ikilidir. Yulaf çoğunlukla sağlıklı beslenenler tarafından kahvaltılarda öğün olarak tercih edilmektedir. Yulaf protein ve lif bakımından çok zengin içerikli bir besindir. Muz da benzer şekilde sporcular tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Yulaflı ve muzlu smoothieyi yapmak için gerekli malzemeler 1 su bardağı sıcak su içerisinde ıslatılmış yulaf, 1 adet muz, 1 tatlı kaşığı bal, yarım su bardağı yağsız yoğurt, yarım su bardağı yağsız sut, yaklaşık 1 tutam tarçın ve isteğinize göre badem. Bütün malzemeleri blenderin içerisine koyarak karıştırıyoruz, yulaflı ve muzlu smoothiemiz hazır hale geliyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler