İyi Bir Aşçı Nasıl Olunur?

İyi Bir Aşçı Nasıl Olunur?

Aşçılık mesleğine yönelen bir kişinin, bu meslekte başarılı olması için yapması gerekenler var. En başta eğitim alması gerekmekte ve kendisini geliştirmesi gerekmektedir...

İyi Bir Aşçı Nasıl Olunur?
 
Günümüzde Aşçılık mesleğine yönelen bir kişinin, bu meslekte başarılı olması için yapması gerekenler var. En başta eğitim alması gerekmekte ve kendisini geliştirmesi gerekmektedir. Deneyimli bir aşçının işsiz kalmayacağı bu sektörde, işini kaybetmekte bir o kadar kolay. 
 
Tamamen titizlik ve disiplin üzerine kurulu bu Mutfak sanatlarındaki bu meslek, hatayı ve geride kalmışlığı kabul etmemekte. Özellikle hangi ülkenin mutfağında çalışıyorsanız, o ülkenin önce kültürüne hakim olunması gerekmektedir. 
 
Sonrasında değişen kültür ve teknolojileri takip etmeli ve bu değişimlerin gerisinde kalmayarak ayak uydurması gerekilmektedir. 
 
Nasıl iyi aşçı olunur? Aşçılık Eğitimlerinde maddeler halinde şöyle sıralayabiliriz;
 
Farkındalık yaratmak gerekir
Heyecanlı olunması gerekir (yeni bir şey denemek ve mesleğe olan heyecanı yitirmemek)
Araştırma yapmak (hem dünya hem de kendi kültürünü araştırılması gerekir)
Yabancı dil öğrenmek
Entelektüel hedefler belirlemek 
Takım çalışmasında başkalarına da yardımcı olmak 
Mesleği misyon olarak edinmek
Kendine prestij, marka değeri ve statü katmak
Bir mutfakta veya sektörde en az 3 yıl deneyim sağlamak
Öncelikle Türk mutfağını veya yaşadığınız yerin mutfağında uzmanlaşmak
Ezberci veya kopyacı olmamak
Egolara yenik düşmemek
Dürüst olmak
Sabırlı olmak
 
Mutfaklar, oldukça stresli ve yoğun tempoya sahip yerlerdir. Özellikle ego savaşlarının çok olduğu bu ortamda sabırlı olmak, işinize ve kendinize odaklanmak sizi ileriye götürecek bir diğer adımdır. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler