Yöresel Lezzet Taşıyıcıları

Yöresel Lezzet Taşıyıcıları

Türk aşçı haberleri olarak yöresel mutfaklarımızda nefis ve lezzetli mis gibi tarih kokan lezzetleri yaşatarak gelecek nesillerimize orijinal tarifleri ile taşımaya çalışıyoruz.

Yöresel Lezzet Taşıyıcıları Geliyor...
 
Geleneksel Türk mutfağında gizli kalmış yöresel lezzetler Türk mutfağı yemek arşivine girecek…
 
Yöresel Lezzet Taşıyıcıları Projemizde Hedefimiz:
 
Türkiye aşçılık camiasında gastronomi ve haber portalı web sitemiz Türk aşçı haberleri olarak yöresel mutfaklarımızda nefis ve lezzetli mis gibi tarih kokan Anne, Anneanne ve Babaanne lezzetlerini yaşatarak gelecek nesillerimize orijinal tarifleri ile taşımaya çalışıyoruz.
 
Bu manada web sitemize yöresel mutfaklarımızda Türk mutfağı sevdalısı ev hanımlarından muhteşem yemek tarifleri geliyor.
 
Gerçek lezzet ansiklopedileri olan annelerimiz, anneanne ve babaannelerimiz ile birlikte erkek olan takipçilerimiz için de geçerli olmak üzere haber içeriğinde Türk mutfağı şefi yada şef olarak hitap edemeyeceğimizden dolayı ilk defa yeni bir ünvanı hayata geçirmek istiyoruz.
 
Türk aşçı haberleri ’ne yöresel mutfaklarımızdan lezzet tarifleri gönderen geleneksel Türk mutfağı sevdalısı takipçilerimizin haberlerindeki isim açıklamasının başına bundan sonra “YÖRESEL LEZZET TAŞIYICISI” ünvanı 'nı vermeyi uygun gördük.
 
Türk aşçı haberleri editörleri tarafından “YÖRESEL LEZZET TAŞIYICISI” ünvanı'na web sitemize gönderilen her yemek tarifinde ismin basına gelecek şekilde yer verilecektir. Daha uzun vadede ise "teşekkür belgesi" verilecektir.
 
Yöresel lezzetlerimizi kayıt altına alabilmek amacı ile Web sitemize 01-Aralık-2020 itibari ile en geç 6 aylık zaman zarfında toplamda 50 haber gönderen “YÖRESEL LEZZET TAŞIYICILARI” na ayrıca Türk aşçı haberleri yönetim ve danışma kurulu tarafından “Selma Atabey ve Ula aşığı Timur Kocabıçak ’tan tariflerin detayı ve yeterliliği tavsiyesi alınarak bir teşekkür belgesi vermeyi düşünüyoruz.
 
Bu düşüncemize vesile olan “Muğla Yemekleri Kültür Paylaşım Grubu” üyelerine ve yöneticilerine bilgilerini bizler ile paylaştıkları için ayrıca teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz. 
 
YÖRESEL LEZZET TAŞIYICILARI PROJESİ TÜRK AŞÇI HABERLERİNE AİTTİR.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler