Kahvaltılık Lorlu Biber

Kahvaltılık Lorlu Biber

Son biberleri topladım bahçeden bugün ve lezzetli olduğu kadar doyurucu, vitaminli ve hazırla -dığımız gibi yiyebileceğimiz kahvaltılığımızdan hazırladım. Yapanlarınız bilenleriniz vardır mutlaka bilmeyenler için..

Kahvaltılık Lorlu Biber Nasıl Yapılır?
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Fazile Paksoy"
 
Bu yılda yazı bitirdik. Yaz sebzelerimizin  kimisi bitti kimisi bitmek üzere. Herkes bilir genelde, biz göçmenler  biberi çok severiz. Birçok yemeğimiz biberlidir. Hele birde biber yoğurt, peynir veya lor ile birleştimi tadına doyulmaz tatlar çıkar ortaya. 
 
Son biberleri topladım bahçeden bugün ve  lezzetli olduğu kadar doyurucu, vitaminli ve  hazırladığımız gibi yiyebileceğimiz  kahvaltılığımızdan hazırladım. Yapanlarınız bilenleriniz vardır mutlaka bilmeyenler için de işte tarifi.
 
Kahvaltılık Lorlu Biber Nasıl Yapılır?
Kahvaltılık Lorlu Biber Nasıl Yapılır?
Kahvaltılık Lorlu Biber İçin Kullanılan Malzemelerimiz :
 
*     10 Adet Kadar Biber. Ben Etli Biber Kullanıyorum. Tercih Sizin. Acı Veya Tatlı  Yine Sizin Tercihiniz.
*     Zeytinyağ (1/2Çay Bardağı)
*     Lor (2 Su Bardağı)
*     Yoğurt Veya Kaymak(5 Kaşık)
*     Ceviz 
 
Kahvaltılık Lorlu Biber Hazırlanış Tarifi;
 
Kahvaltılık Lorlu Biber Nasıl Yapılır?
Biberlerimizi doğruyoruz. Zeytinyağ ile birlikte tavamıza koyuyoruz. Ocağımızın altını yakarak Biberler biraz yumuşayana kadar kavuruyoruz. Daha sonra lorumuzu ekliyoruz. Devamlı karıştırarak lorumuz biberlerle özleşene kadar 10 dakika kadar pişiriyoruz.
 
Lorumuzun tadı keskinse sofraya getirmeden önce kahvaltılığımızı bir kaç kaşık yoğurt veya kaymakla tatlandırabiliriz. Ceviz katarak lezzetine lezzet katabiliriz.Yaz biberleri bittiğinde turşudan çıkardığınız biber kullanarak ta yapabiliriz aynı kahvaltılığı. Sofralarımız şen ve bereketli olsun.
 
Sevgilerimle...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler