Muğla Mutfak Kültüründe Sardalye Buğulama...

Muğla Mutfak Kültüründe Sardalye Buğulama...

Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından "Levent Uygur" mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür...

Tavada Tek Kişilik Güveç Tadında Ve Kıvamında Sardalye Buğulamam...
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Levent Uygur"
 
Merhabalar Asil Zarif Hanımefendiler Ve Beyefendiler:
 
Yöresel Balık Tariflerinden ve En İyi Muğla Yemeklerinden Tavada Tek Kişilik Güveç Tadında Ve Kıvamında Sardalye Buğulama Nasıl Yapılır?
 
En İyi Balık Yemeklerinden Tavada Tek Kişilik Güveç Tadında Ve Kıvamında Sardalye Buğulama İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir? 
 
*     450 Gram Kılçığı Alınmış Sardalya Balığı, 
*     2 Adet Yeşil Sivri Biber, 
*     1 Orta Boy Soğan, 
*     2 Adet Domates  (Domatesimizin Suyunu Sıkıyoruz) 
*     1 Adet Limon, 
*     5-6 Tel Maydonoz,
*     1 Çorba Kaşığına Yakın Domates Salçası, 
*     Yarım Kaşık Biber Salçası, 
*     Yarım Avuç Top Kekik, 
*     Yarım Çorba Kaşığı İpek Pul Biber, 
*     Parmak Ucuyla Karabiber, 
*     1 Tatlı Kaşığına Yakın Tuz, 
*     6 Diş Sarımsak, 
*     Yarım Çay Bardağını Geçkin Sızma Zeytinyağı 
 
Muğla Mutfak Kültüründe Tavada Tek Kişilik Güveç Tadında Ve Kıvamında Sardalye Buğulamam İçin Özel Buğulama Yöntemim : 
 
Tavada Tek Kişilik Güveç Tadında Ve Kıvamında Sardalye Buğulamam...
Öncelikle tavamızın tabanını sızma zeytinyağıyla iyice yağlıyoruz. Patatesimizi halka halka doğrayarak tabanına diziyoruz.
 
2 domatesimizden birinin suyunu sıkarak biber ve domates salçamızla iyice karıştırdıktan sonra bir kaşıkla 1 kat patateslerimizin üzerine karışım sosumuzu ilave ediyoruz. Kılçıklarını aldığımız sardalyalarımızı içleri patateslerimizin üzerine gelecek şekilde tekrar diziyoruz.
 
Tekrar 1 kat hazırladığımız sosumuzu tekrar kaşıkla gezdiriyoruz. Üzerine sarımsaklarımızı serpiştiriyoruz. Sonraki aşamamız soğanlarımızı halka halka doğrayarak diziyoruz. Tekrar domates, salça sosumuzu gezdiriyoruz .Üzerine halka halka domateslerimizi doğrayarak diziyoruz.
 
Üzerine bir kapya ve yeşil biberlerimizi serpiştiriyoruz. İpek biberimizi tuzumuzu serpiyoruz. Maydanozlarımızı kıyıp serpiyoruz. Üzerine limonlarımı halka halka doğrayarak diziyoruz. Üzerine sızma zeytinyağımızı ve domates sulu salça birleşimimizi gezdiriyoruz.
 
Tavamızın cam kapağını kapatıyoruz. Kapağımız muhakkak ufak delikli bir kapak olsun. Tavamız orta ateşte 8-10 dakika pişiyor daha sonra kısık ateşe alarak ocağımızı 25 dakika daha kapağını açmadan pişiriyoruz. Dikkat etmemiz gereken tablo asla karıştırma yapmıyoruz. 
 
Tavamızın içindeki domates sulu, zeytinyağlı birleşim suyunu çekip iyice kıvam aldıktan sonra ocağımızın altını kapatıp, ocak üzerinde 6-8 dakika bekledikten sonra kapağımızı açarak servis yapıyoruz. Ben üzerine irmik helvası ‘da yaptım. Çok lezzetli oluyor kesinlikle deneyiniz efendim.
 
Bütün Arkadaşlarımıza Afiyet Şifalar Olsun. Selam Ve Saygılarımı İletiyorum...
 
Tavada Tek Kişilik Güveç Tadında Ve Kıvamında Sardalye Buğulamam...
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından "Levent Uygur" mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz..


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler