Annemin Köftesi...

Annemin Köftesi...

Yöresel ev mutfaklarında en iyi köfte tariflerinden Anne köftesi desem onun içine o katılmaz dı, bu katılırdı, yok öyle olmazdı, böyle olurdu diyenler olacak diye adını annemin...

Annemin Köftesi Nasıl Yapılır?
Behiye Özdemir
 
Geçenlerde grup arkadaşlarımızdan biri annemizin köftesini yapan olur mu demişti, benim sıkça yaptığım köftedir ve Allah biliyor adını yazarken çekindim biraz. 
 
Annemin Köftesi...
Yöresel ev mutfaklarında en iyi köfte tariflerinden Anne köftesi desem onun içine o katılmaz dı, bu katılırdı, yok öyle olmazdı, böyle olurdu diyenler olacak diye, adını annemin köftesi dedim. Nihayetinde herkesin eli farklı.
 
Annemin Köftesi...
Yarım kg dana kıymanın içine, faredişi doğranmış bir adet soğan ve iki diş sarımsak, bir yumurta, bir dilim bayat ekmek içi, bir tutam maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon katarak elimizle iyice yoğurup, en az yarım saat  buzdolabında bekletiyoruz. 
 
Annemin Köftesi...
Patatesleri gayrak gayrak dilimliyoruz. Köfteleri yuvarlak şekiller veriyoruz, tavaya zeytinyağ koyup ısınınca önce köfteleri kızartıp gadef siniye yerleştiriyoruz, sonra patatesleri kızartıp üzerine döşüyoruz. 
 
Annemin Köftesi...
Biberleri ve yuvarlak dilimlediğimiz soğanları da kızartıp köftelerin üzerine yerleştiriyoruz.  En son domatesleri dilimleyerek kızartıp süslüyoruz, kalan yağı da üzerine gezdirip, servis ediyoruz.
 
Afiyet Olsun...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler