Turp Otu Teltoru Ve Turp Otu Salatası Nasıl Yapılır?

Turp Otu Teltoru Ve Turp Otu Salatası Nasıl Yapılır?

En iyi salata tariflerinden Turp otu salatası nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımızda en iyi lezzetler 'den Turp otu Teltoru nasıl yapılır? Lezzet Taşıyıcıları...

Muğla Lezzetlerinden Turp Otu Teltoru Ve Turp Otu Salatası
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı " Behiye Özdemir"
 
Yöresel mutfaklarımızda en iyi lezzetlerden Turp otu Teltoru nasıl yapılır? Turp otu Teltoru yapabilmek için Yöresel Lezzet Taşıyıcılarının tecrübelerinden faydalanmak istermisiniz? Bu güne kadar yöresel lezzetlerden evinizde Turp otu Teltoru yaptınız mı?
 
En iyi salata tariflerinden Turp otu salatası nasıl yapılır? Son yıllarda uluslararası Vegan mutfaklarında da en iyi Vegan yemekleri arasında olan Turp otu salatası yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir?
 
Türk aşçı haberleri olarak Yöresel Lezzet Taşıyıcılarımızdan Behiye Özdemir’in kaleminden ve kendi yorumu ile en iyi Muğla yemekleri ve en iyi Vegan yemekleri arasından bulunan Turp otu Teltoru tarifi ile en iyi salata tariflerinden Turp otu salatası tarifini mutfaklarınıza getirdik…
 
Muğla Lezzetlerinden Turp Otu Teltoru Ve Turp Otu Salatası
Turp otu yapısı gereği, tüylü ve sert bir bitkidir, bu yüzden haşlamamız gerekiyor.
Teltoru için yarım kg kadar turp otunu yıkayıp, haşlayıp, suyunu elimizle sıkarak küçük küçük doğruyoruz. 
 
Tencereye yarım çay bardağını geçkin  zeytinyağı koyup içine yemeklik doğranmış bir adet soğan atıp pembeleştiriyoruz, soğanlar kavrulunca bir kaşık salça, iki kaşık un koyup hepsini güzelce kavuruyoruz.
 
iki su bardağı sıcak su ekleyip, dilerseniz haşlama suyundan da katabilirsiniz, içindeki malzemelerin topaklanmaması için kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz. 
 
Kaynamaya başlayınca içine 4-5 diş dövülmüş sarımsak, yarım limon suyu, tuz ve turp otlarını atarak 5 dk kadar özleşmesi için pişiriyoruz. Ilıyınca servis ediyoruz.
 
Turp Otu Salatası için;
 
Muğla Lezzetlerinden Turp Otu Teltoru Ve Turp Otu Salatası
turp otunu yine aynı şekilde haşlayıp, küçük küçük doğrayıp servis tabağına alıyoruz, üzerine ekşi sarımsaklı sos döküp servis ediyoruz.
 
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Behiye Özdemir ‘e mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler